Nieuws Kempen Afwasmiddel van Ecover met restalcohol

Afwasmiddel van Ecover met restalcohol

Afwasmiddel van Ecover met restalcohol

MALLE – Ecover introduceert een afwasmiddel dat voor minstens een kwart bestaat uit restalcohol, afval dat overblijft na het brouwen van alcoholvrij bier. De producent van ecologische was- en reinigingsmiddelen uit Malle gaat daarvoor een samenwerking aan met bierbrouwer AB Inbev.

Too Good to Waste is het eerste afwasmiddel dat voor minstens een kwart bestaat uit een restproduct dat overblijft na het brouwen van alcoholvrij bier. “Onze samenwerking met Ecover is een belangrijke stap richting een duurzame hernieuwbare economie”, zegt Yleni De Neve, milieumanager voor AB InBev Europa. “Bier wordt gebrouwen met vier natuurlijke ingrediënten. Voor ons als brouwer is het een essentiële opdracht om zorg te dragen voor de natuur. Toen de populariteit van alcoholvrije bieren nog beperkt was, was de restalcohol gewoon een afvalstroom die organisch werd afgebroken.”

“Het gebruik in afwasmiddel van ethanol en water afkomstig uit het bierbrouwproces, is nog maar het begin”, stelt Ecover. De komende vijf tot tien jaar ontwikkelt het bedrijf uit Malle naar eigen zeggen nog meer producten die deels bestaan uit restafval. Zo wordt er zelfs geëxperimenteerd met producten gemaakt op basis van CO2-afval.

Reageer op dit bericht

Onderneming

Gerelateerde berichten

Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Poppel, Turnhout
Poppel

Opening Fintro Turnhout aan ring

Kempen Advies Verzekeringsmakelaars en het Fintrokantoor, die als geheel geleid worden door Luc Walschots, hebben een nieuw kantoor geopend in… Lees meer