Nieuws Kempen Agora Culinair neemt Limburgse horecagroothandel Van Hout over

Agora Culinair neemt Limburgse horecagroothandel Van Hout over

Agora Culinair neemt Limburgse horecagroothandel Van Hout over

Peggy en Mario Vleugels.

Peggy en Mario Vleugels.

De familieholding van de familie Vleugels, eigenaar van onder andere Agora Culinair/’t Vleesboerke uit Herentals, neemt de horecagroothandel Van Hout Horeca nv in Hamont over. “Op die manier worden we één van de grootste horecagroothandels in België”, zegt zaakvoerder Mario Vleugels. “Toch betekent die schaalgrootte niet dat we ons familiaal karakter verliezen.”

Agora Culinair en Van Hout zijn geen onbekenden voor mekaar. Beide werken al meer dan 20 jaar samen binnen de de aankoopgroepering Resto-Frit. Die groepering zit onder andere achter de populaire Smullbox met Samson en Gert, recentelijk vervangen door Wickie de Viking. “De overname van Horeca Van Hout is het gevolg van het gebrek aan familiale opvolging”, zegt afgevaardigd bestuurder Luc Geusens van Van Hout.

“De familiale bedrijfscultuur bij Van Hout matcht perfect met het DNA van Agora Culinair”, bevestigt Mario Vleugels, de nieuwe eigenaar. “Het is onze bedoeling dat er voor de medewerkers, de klanten en de leveranciers in de praktijk niets verandert. Luc Geusens, die al jaren de leiding heeft over het team bij Van Hout, blijft ook op post.”

Complementair
Het samengaan van beide bedrijven zorgt ervoor dat Agora Culinair één van de grootste horecagrossiers van België wordt. Agora Culinair telde tot vandaag ongeveer 800 klanten die zich situeren in de brede horeca met vooral frituren, broodjeszaken, traiteurs, grootkeukens, brasseries en restaurants. Het bedrijf is vooral actief in de provincies Antwerpen, Oost-Vlaanderen en Limburg. Van Hout bedient ongeveer 450 horecaklanten in dezelfde sectoren, met een sterke focus op Limburg en Vlaams-Brabant.

“Samen staan we dus in voor de regelmatige belevering van 1250 horecaklanten”, becijfert Mario Vleugels. “Daarnaast hebben zowel Agora Culinair als Van Hout ook cash & carry winkels waar naast horecaprofessionals ook particulieren kunnen inkopen.”

De totale groepsomzet zal door deze overname van 37 miljoen naar 50 miljoen euro stijgen en de tewerkstelling naar een 120-tal op groepsniveau. Bij Van Hout werken 26 mensen. Op hen heeft deze overname geen impact.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Geel
Geel

Raf Patat voelt stijging ook

Het afgelopen jaar hebben we opvallend meer aardappelen gegeten. 8% meer, zo blijkt uit een consumentenonderzoek van VLAM. Aardappelen blijven… Lees meer

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Turnhout
Turnhout

Zesde overname voor SwimmingMonkey

SwimmingMonkey uit Turnhout heeft een 6e overname van een Amerikaanse affiliate en display advertising website gerealiseerd. Het gaat om www.kempoo.com,… Lees meer