Nieuws Kempen Agora Culinair neemt Vleminckx Horeca Service over na faillissement

Agora Culinair neemt Vleminckx Horeca Service over na faillissement

Agora Culinair neemt Vleminckx Horeca Service over na faillissement

HERENTALS – Horecagroothandel Agora Culinair neemt het handelsfonds, de voorraden en de vaste activa van Vleminckx Horeca Service uit Rotselaar over. Op 26 december ging groothandel Vleminckx failliet, waarop Mario Vleugels, zaakvoerder van Agora Culinair, meteen de onderhandelingen met de curator startte. “Wij zien in Vleminckx echt kansen op een succesvolle exploitatie”, zegt hij.

De groep Agora Culinair werd in 1976 opgericht door Roger Vleugels als ’t Vleesboerke. Intussen is de groep uitgegroeid tot één van de grootste horecaleveranciers in België. Eerder deze maand werd pastaproducent Maviglia uit Kapellen nog overgenomen door de groep.

Met de overname van Vleminckx ziet het bedrijf groeipotentieel. “Wij hebben met onze groep vestigingen in ons moederbedrijf in Herentals, in Hamont met Van Hout en Sint-Truiden met Limbufreez”, vertelt Mario. “In Leuven een vierde distributiecentrum hebben, past eigenlijk perfect in onze strategie. Op die manier kunnen we optimaal de drie provincies bedienen.”

De klantenportefeuille van Vleminckx wordt overgenomen en ook de medewerkers worden niet aan hun lot overgelaten. “Ook de zaakvoeder Michel Schuermans komt mee in de groep”, zegt Mario. “Wij hebben de analyse van het faillissement gemaakt. De oorzaak zoeken we niet bij de mensen.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Mol
Mol

Cosy in de Corbiestraat

Vanaf begin mei tot en met eind oktober tovert het Molse gemeentebestuur de verkeersvrije Corbiestraat om tot Cosy Corbie. In… Lees meer

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.