Nieuws Kempen Alain De Keyser genomineerd voor Senior Cera Award

Alain De Keyser genomineerd voor Senior Cera Award

Alain De Keyser genomineerd voor Senior Cera Award

alain de keyserAlain De Keyser, co-investeerder en zaakvoerder van Sels Technologies uit Vorselaar, is genomineerd voor de Senior Cera Award. Dat is een erkenning voor ingenieurs en wetenschappers die hun carrière een duidelijke maatschappelijke richting gaven en meebouwen aan een inclusieve en duurzame samenleving. De Keyser ontwikkelde samen met bedenker Theo Sels het BodyGuard biofeedback systeem voor de behandeling en preventie van rugklachten.

De BodyGuard van Sels Technologies registreert door middel van een draagbaar sensorsysteem het bewegingspatroon van mensen met rugklachten waardoor risicofactoren tijdig worden opgemerkt. Bij zorgprofessionals zoals verpleegkundigen blijken bepaalde bewegingen en fysieke belastingen tijdens hun werk belangrijke uitlokkende factoren van rugpijn. Met een kortlopend coachingproject op maat en dankzij de waarschuwingsfunctie van de BodyGuard kan worden gewerkt aan een gezonder bewegingspatroon.

90% minder arbeidsongeschikt
Met financiële steun van het Europees Sociaal Fonds werd dit concept getest en gevalideerd in een Vlaams woonzorgcentrum. Hierbij werd de regelmatige monitoring en feedback van de BodyGuard gecombineerd met individuele coaching door gespecialiseerde paramedici. De resultaten waren spectaculair: een daling in ruggerelateerde arbeidsongeschiktheid met maar liefst 90%.

Verder bouwend op deze resultaten heeft Sels Technologies zich omringd met complementaire partners zoals Mobilab (onderzoeksgroep van de Thomas More Hogeschool) en ICT-bedrijf VanRoey.be. De volgende stap is het marktrijp maken van het systeem door middel van het nieuwe Intellicare.be cloudplatform.

Je kan tot 22 september stemmen voor Alain De Keyser via deze link. Naast de Kempenaar zijn nog drie anderen genomineerd. De bekendmaking gebeurt op 26 september.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Turnhout
Turnhout

Zesde overname voor SwimmingMonkey

SwimmingMonkey uit Turnhout heeft een 6e overname van een Amerikaanse affiliate en display advertising website gerealiseerd. Het gaat om www.kempoo.com,… Lees meer