Aperitief Bonheur “Bonheur is een perfect uitgebalanceerde smaakbom met pit die al je zintuigen prikkelt”, zegt voedingsdeskundige Klaartje Mertens uit Arendonk. — © RR

Alcoholvrije bubbels uit Arendonk vallen in smaak van sommelier The Jane: “Bonheur maakt je spontaan gelukkig”

‘Bonheur’ is het Franse woord voor ‘geluk’, maar het is ook de naam van een nieuwe smaaksensatie onder de alcoholvrije aperitiefdranken. Deze gelukzalige bubbels uit Arendonk, mét sprankels en zónder alcohol, zijn al meteen in de smaak gevallen bij de hoofdsommelier van sterrenrestaurant The Jane en liggen nu ook bij Colruyt in de rekken.

“Bonheur is een gastronomische alcoholvrije aperitief die ik ontwikkeld heb samen met een biologische wijnboer in de Beaujolais-streek in het zuiden van Frankrijk”, zegt Klaartje Mertens (38) uit de Poederstraat in Arendonk, voedingsdeskundige, jonge mama en zaakvoerster van Justfoods, een klein voedingsbedrijf dat vooral bekend is om zijn groenteburgers en pure snacks van biologische groenten, granen en peulvruchten. “De naam op het etiket is bewust gekozen: met Bonheur krijg je een vleugje Frankrijk in je glas, maar je creëert er ook een geluksmoment mee zodra je met je familie of vrienden een fles opentrekt. Een glas Bonheur maakt je spontaan gelukkig.”

Roséchampagne

De nieuwe bubbeldrank, die de kleur en de look heeft van een roséchampagne, wordt gebrouwen in Frankrijk in het domein van een lokale wijnbouwer die Klaartje leerde kennen op vakantie. “Samen hebben we er een heerlijke bubbeldrank zonder alcohol van gemaakt: een fijne aperitief met sprankels van de beste Beaujolais-druif, aangevuld met appel- en citroensap en pittige kruiden die in de wijngaard groeien, alles puur natuur en honderd procent biologisch zonder toegevoegde smaak- of kleurstoffen”, zegt ze.

Foto: RR

Smaakbom met pit

Bonheur is in de eerste plaats bedoeld als aperitief: om puur te drinken. “Maar je kunt er evengoed lekkere cocktails en mocktails mee maken, in combinatie met wodka, gin, limoensap of koude kruidenthee”, zegt Klaartje. “Het is een uitgebalanceerde smaakbom met pit die al je zintuigen prikkelt.”

Ook sommelier Trésor Vets van The Jane, het bekende Antwerpse sterrenrestaurant van topchef Nick Bril, is vol lof over de bubbels van Klaartje Mertens uit Arendonk. “Bonheur is een ideale aperitiefdrank, maar hij past ook bij stevige gerechten met een rokerig of bitter profiel, zoals wild, kreeft of zalm. Of als afsluiter van de maaltijd: met zwaardere of gerookte kaas op een stukje notenbrood”, zegt de hoofdsommelier van The Jane. “De combinatie van kaas en de gelaagdheid en frisheid van Bonheur maken dat al je smaakpapillen gestimuleerd worden.”

Colruyt en Bio-Planet

Bonheur komt ook tegemoet aan de stijgende vraag naar alcoholvrije dranken en past zo helemaal in de tijdsgeest van bewust en gezond genieten. Een fles van 75 centiliter kost 11,95 euro en is net als de groenteburgers, falafelballetjes en nuggets van Justfoods te koop bij Colruyt, Bio-Planet en Collect&Go.

Info: http://www.justfoods.be