Nieuws Kempen Alex Verhoeven (Fleur de Sel) wil Michelinster

Alex Verhoeven (Fleur de Sel) wil Michelinster

Alex Verhoeven (Fleur de Sel) wil Michelinster

alex verhoevenAlex Verhoeven van restaurant Fleur de Sel in Kasterlee is maandag niet de beste jonge chef van de Benelux geworden. Maar dat neemt niet weg dat hij geen verdere ambitie heeft. “Ik wil een Michelinster”, zegt hij in een reactie.

Alex Verhoeven stond samen met negen andere jonge chefs in de Benelux-finale van de S.Pellegrino Young Chef 2015, die gisteren werd beslecht in Brussel. De jury, met onder meer Sergio Herman en Kobe Desramaults, kende de trofee toe aan Alex Joseph, chef bij Rouge Tomate in Brussel. Hij mag naar de wereldfinale in Milaan.

Er werd geen top-drie samengesteld en officieel gaf de jury ook geen motivatie waarom andere kandidaten niet wonnen, maar Alex Verhoeven hoorde tussen de lijnen wel wat er bij hem schortte. “Ik had een leuk gerechtje met Thaise invloeden”, zegt hij. “Ik kreeg te horen dat ik bij de goede was, maar voor de Benelux was mijn gerecht te zuiders. Alleszins was het een grote eer om genomineerd te zijn voor de wedstrijd. We hebben een leuke dag gehad, samen met de andere chefs.”

Een ster
Verhoeven laat zijn oren niet hangen. “Ik wil graag een Michelinster”, antwoordt hij op de vraag wat zijn volgende doel is. “Het interieur is pas veranderd en straalt meer klasse en trendy uit. Het eten heb ik wat vereenvoudigd om nog meer die pure smaken te krijgen. De gerechten zijn volwassener geworden.” Tegen wanneer hij die ster wil, durft hij niet voorspellen. “We doen er elke dag ons best voor.”

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Turnhout
Turnhout

Zesde overname voor SwimmingMonkey

SwimmingMonkey uit Turnhout heeft een 6e overname van een Amerikaanse affiliate en display advertising website gerealiseerd. Het gaat om www.kempoo.com,… Lees meer