ALIEN MOBILITY Vlnr: Marc Van Thillo, Kristof De Vree, Frank Ulrich en Gert Van Thillo

Alien Mobility versterkt het management en tankt groeikapitaal

Alien Mobility, een innovatieve speler in elektrische mobiliteit, kondigt de versterking van het management en het aantrekken van extra kapitaal aan. Alien Mobility is zo klaar voor de verdere uitrol van hun EV laadinfrastructuur en blijft hard werken aan hun vernieuwende oplossingen die binnenkort op de markt zullen komen.

Op korte termijn wil Alien Moblity dé toonaangevende speler worden in frictieloze laadoplossingen. Alien Mobility schakelt daarom een versnelling hoger en haalt met de broers Marc en Gert Van Thillo zowel expertise als kapitaal aan boord. Ook mede-bestuurders en oprichters Kristof De Vree en Frank Ulrich versterken de verdere groeiplannen.

“Nu we de markt op gaan met onze producten, waren we op zoek naar ervaring om deze stap te zetten”, aldus CEO en oprichter Kristof De Vree. “Marc Van Thillo was eerder aan de slag bij BASF en Hertecant Flanges. Hij brengt een rijke ervaring in management en operations aan boord. Ook zijn broer Gert Van Thillo versterkt ons team. Hij komt over van SBB Accountants en Adviseurs en zal de business development op zich nemen.”

Extra kapitaal

Alien Mobility slaagde er ook in extra kapitaal te tanken. De centen werden ingebracht door het huidige en het nieuwe management. “De kapitaalverhoging is een belangrijke stap om een versnelling hoger te schakelen”, vult oprichter en director Frank Ulrich aan. “We hebben de laatste jaren samen met onze consortiumpartners, zoals Elia, Fluvius, Accenture en KBC, gewerkt aan een vernieuwde oplossing om transacties direct af te rekenen en willen dit product nu in de markt lanceren.”

Alien Mobility verkreeg ook een extra projectsubsidie van VLAIO. “Dat ook VLAIO gelooft in onze oplossingen, versterkt het vertrouwen. VLAIO ondersteunt op deze manier ons plan om in de komende periode onze innovatieve oplossing op de markt te brengen”, aldus Kristof De Vree

Klanten ontzorgen

Marc en Gert Van Thillo zullen niet verlegen zitten om werk. “Sinds kort zijn onze laadpalen op de markt. We hebben verschillende oplossingen voor de verschillende noden bij klanten. We willen echter verder werken aan innovatieve laadoplossingen, waarbij we er ook voor zorgen dat er tussen laadpaaleigenaar en laadpaalgebruiker zo weinig mogelijk (en vaak overbodige) kosten of lastige administratieve handelingen zijn. Hierbij denken we onder meer aan bedrijven, vlooteigenaren, maar ook aan Verenigingen van Mede-Eigenaars (VME’s) die geconfronteerd worden met diverse laadvragen van bewoners en hun bezoekers. We willen dan ook nu onze technologie in de markt brengen.”