Alien Mobility FTI Foto: Alien Mobility

Alien Mobility wint de FTI-Innovatieprijs 2024

Tijdens de jaarlijkse Open Technologie en Innovatiedag werd de FTI-Innovatieprijs 2024 toegekend aan Alien Mobility.

De Open Technologie en Innovatiedag heeft als doel bedrijven te erkennen die uitblinken op het gebied van nieuwe technologieën, producten of productieprocessen. In het kader van de groeiende reputatie van Vlaanderen als centrum voor technologie en innovatie, speelt dit evenement een cruciale rol in het onderstrepen van de technologische vooruitgang in de regio.

Alien Mobility, expert op het gebied van innovatieve mobiliteitsoplossingen, werd tijdens het evenement geëerd met de prestigieuze FTI-Innovatieprijs 2024. De erkenning werd in ontvangst genomen door CEO Kristof De Vree en Marc Van Thillo (CTO).

"Dit evenement biedt een uitstekend platform om onze technologieën en mogelijkheden te presenteren aan de ingenieurswereld", aldus Kristof De Vree. Marc Van Thillo voegt daar aan toe: "Het is een eer om deze erkenning te ontvangen uit handen van onze collega-ingenieurs, Hierdoor weten we ons gesteund om de technologie te vermarkten en verder te ontwikkelen voor bredere toepassing.”

Op de Open Technologie en Innovatiedag lanceerde Alien Mobility hun slimme oplossing, de SmartBox, gericht op Vereniging van Mede-Eigenaars, binnen appartementencomplexen. Dit handige systeem beheert laders van verschillende merken en optimaliseert energieverbruik kosteneffectief door gebruik te maken van dynamische tarieven. Hiermee kunnen prijsschommelingen in de markt worden opgevangen. Het bedrijf is vastbesloten dit concept snel uit te breiden naar vlootbeheerders om EV-rijders en bestuurders volledig te ontzorgen. Zo omarmt Alien Mobility alle residentiële laders in (semi-)private omgevingen.