Nieuws Kempen Alsan stemt aankoopbeleid af op Waalse groep

Alsan stemt aankoopbeleid af op Waalse groep

Alsan stemt aankoopbeleid af op Waalse groep

Alsan bundelt krachtenAlsan uit Herenthout slaat de handen in elkaar met Induscabel uit Braine l’Alleud. Beide groepen zijn gespecialiseerd in badkamers, verwarming en energietechnieken.  Alsan heeft 10 groothandels en verdeelpunten, waaronder Zellien (Vosselaar) en Versani (Herentals), en is vooral in Vlaanderen actief. Induscabel heeft zeven verdeelpunten in Wallonië.

Door de samenwerking ontstaat een groep met 120 miljoen euro, goed voor een vijfde plaats in dit marktsegment in de Belgische markt, na Van Marcke, Facq, CRH en Desco.

Inkoopgroep ook commercieel uitbouwen
Alsan werd in 1991 opgericht door een aantal familiale zelfstandige groothandels in sanitair en badkamers. Een van die stichtende leden is Zellien uit Vosselaar. „Mijn vader Luc Provost startte  23 jaar geleden met het samenbrengen van familiale groothandels in sanitair en verwarming. De inkoopgroepering bundelt sinds 1991 de aankopen binnen de groep. Na een strategische oefening willen we Alsan omvormen van een inkoopgroepering naar een commerciële groep. Daartoe trokken we een nieuwe CEO aan, Manuella De Deckker, die de groep mee zal uitbouwen tot een commercieel sterker geheel om onze klanten, installateurs en bouwpromotoren nog beter te kunnen bedienen”, aldus Tom Provost van Zellien.

 

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Turnhout
Turnhout

Zesde overname voor SwimmingMonkey

SwimmingMonkey uit Turnhout heeft een 6e overname van een Amerikaanse affiliate en display advertising website gerealiseerd. Het gaat om www.kempoo.com,… Lees meer