Nieuws Kempen Amival behaalt belangrijke ISO-normering

Amival behaalt belangrijke ISO-normering

Amival behaalt belangrijke ISO-normering

amivalAmival uit Turnhout heeft als één van de weinige beschutte werkplaatsen in Vlaanderen de ISO 13485-norm behaald. Die is beter gekend onder de noemer ‘medical devices’. Beide audits die hiervoor nodig waren, vonden plaats in december en het officiële rapport viel begin januari in de bus. In combinatie met de recentelijk geopende cleanroom ISO 8 kan Amival beter tegemoetkomen aan vragen vanuit de farmaceutische wereld, een belangrijke groeipijler waarop het bedrijf verder wil inzetten.

Kwaliteitsbeleid
Amival is al 50 jaar een gekende naam in de regio Turnhout en stelt ongeveer 400 personen met een handicap te werk. Afgelopen periode verschoof het accent wat van de grafische naar de medische en farmaceutische sector. Deze stellen hoge kwaliteitseisen naar uitvoering en infrastructuur, vandaar dat Amival al een aantal jaren werkt aan een doorgedreven kwaliteitsbeleid en investeert in de bestaande gebouwen aan de Everdongenlaan. Momenteel wordt een deel van de magazijnruimte omgebouwd naar een geconditioneerde ruimte waar temperatuur en relatieve vochtigheid regelbaar zijn.

Amival is enorm trots op dit certificaat want het verruimt het huidige aanbod. De volgende stappen zijn de cGMP behalen en het bouwen van een heuse farmavestiging met verschillende cleanrooms. Op deze manier kan het bedrijf de 400 medewerkers met een handicap ook in economisch moeilijkere tijden een volwaardige job en werkzekerheid op lange termijn bieden.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Turnhout
Turnhout

Zesde overname voor SwimmingMonkey

SwimmingMonkey uit Turnhout heeft een 6e overname van een Amerikaanse affiliate en display advertising website gerealiseerd. Het gaat om www.kempoo.com,… Lees meer