Den Boskant Beerse Het bekende café Den Boskant op de Lilsedijk in Beerse heropent donderdag de deuren. Uitbaters An en Kees staan zelf liever niet op de foto. — © Bart Van den Langenbergh

An en zakenpartner Geert heropenen Café Den Boskant

Café Den Boskant op de Lilsedijk in Beerse, op de grens met Gierle (Lille) en Vosselaar, heropent op donderdag 13 juni de deuren. An Kerstens (49) en haar zakenpartner Geert Josten of “de Kees” (50) blazen het bekende bruine café met een groot terras weer nieuw leven in. “Veel fietsers, wandelaars, lopers en ruiters zaten hierop te wachten”, zegt An Kerstens.

Café Den Boskant, in de volksmond het Hondskot genoemd, is een echt begrip in de omgeving van Beerse en De Lilse Bergen. De kroeg in de bosrijke en toeristische omgeving op de grens van Beerse, Gierle en Vosselaar is al tientallen jaren populair bij wandelaars, fietsers en ruiters. Ruim twee jaar geleden beslisten de toenmalige uitbaters van Den Boskant er de brui aan te geven. Sindsdien lag de horecazaak er verlaten bij.

Daar komt vanaf donderdag 13 juni verandering in. An en Kees heropenen samen het populaire café. Beiden hebben al wel wat horeca-ervaring en Kees baatte eerder al Keescafé en ’t Vertier in Vlimmeren uit. Het pand zelf is nog eigendom van de familie Nuyens. “Twee maanden geleden kregen we te horen dat alle vergunningen in orde kwamen en beslisten we om de zaak over te nemen”, vertelt An Kerstens. “Een dikke twee weken geleden zijn we gestart om het leegstaande café weer helemaal in te richten. We hebben de zaak helemaal opgefrist en aangekleed. De toog zit ook in een nieuw kleedje. Het is de bedoeling om van Den Boskant weer een gezellig en warm bruin café te maken.”

De toog van café Den Boskant in Beerse is opgefrist met een duidelijke boodschap. — © Bart Van den Langenbergh

Terras

De kroeg zelf is niet heel groot, maar gelukkig beschikt Den Boskant over een ruime veranda en een uitgebreid terras aan de voorkant. De opening van het café komt voor velen geen dag te vroeg. “Er zijn al heel veel wandelaars en fietsers komen vragen wanneer de zaak weer open gaat”, legt An Kerstens uit. “Onze zaak is gelegen op een fietsroute en vlak bij fietsknooppunten. Er staan ook drie laadpunten voor elektrische fietsen.” An en Kees serveren de gebruikelijke dranken en bieren, inclusief sangria met vers fruit. Op de kaart staan binnenkort wat kleinere snacks, zoals een croque monsieur of spaghetti.

De zaakvoerders stellen de zaak ook open voor verjaardags-, familie- en bedrijfsfeestjes. Den Boskant opent officieel de deuren op donderdag 13 juni om 20 uur en is open op maandag, donderdag, vrijdag en zaterdag vanaf 10 uur en op zondag vanaf 9 uur. Op dinsdag en woensdag is Den Boskant gesloten.