Nieuws Kempen Architecten hebben plannen klaar voor groot communicatiecentrum

Architecten hebben plannen klaar voor groot communicatiecentrum

Architecten hebben plannen klaar voor groot communicatiecentrum

Communicatiecentrum febr 2015_hi-resDe architectuurbureaus Bovenbouw en ONO-architectuur hebben hun plannen klaar voor de bouw van een groot communicatiecentrum bij de toekomstige bergingsplaats voor laag-radioactief kernafval in Dessel. Er komt ook een belevingsexpo en die wordt ontworpen door Bailleul Ontwerpbureau.

Over enkele jaren start Niras in Dessel met de bouw van een bergingsinstallatie voor laag- en middelactief kortlevend kernafval. Naast de industriële gebouwen plant Niras, samen met twee lokale partnerschappen, de bouw van een ambitieus bezoekers- en gemeenschapscentrum. Vanaf 2019 wordt het communicatieparcours, met daarbinnen het communicatiecentrum, dé referentie voor informatie over het beheer van radioactief afval.

Interactief ontdekken
De belevingsexpo in het communicatiecentrum laat je vanaf 2019 kennismaken met het beheer van radioactief afval en de context daarvan. Multimediale toepassingen en interactieve opstellingen maken van het bezoek een echte belevenis: interactief ontdekken staat er voorop. Daarnaast wordt het centrum een ontmoetingsplek voor de lokale gemeenschap met polyvalente ruimtes, een theaterzaal, een grote exporuimte en een horecazaak.

De architectuurbureaus stellen dinsdag 24 februari (19.30 uur) hun ontwerpen voor tijdens een infobijeenkomst in de conferentiezaal van Vito in Mol. Inschrijven is aanbevolen.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Turnhout
Turnhout

Zesde overname voor SwimmingMonkey

SwimmingMonkey uit Turnhout heeft een 6e overname van een Amerikaanse affiliate en display advertising website gerealiseerd. Het gaat om www.kempoo.com,… Lees meer