The Vault Royal Dutch Mint Foto: Marco de Groot - marcorama fotografie

Architectenkantoor uit Westerlo dingt naar internationale prijs

Architectenkantoor wilma wastiau uit Westerlo is één van de vier finalisten van MIPIM. Deze jaarlijkse vastgoedbeurs in Cannes bekroont elk jaar knappe architecturale parels met de MIPIM Awards. Het project The Dutch Vault staat in het Nederlandse Houten en is ontwikkeld door Heylen Warehouses. Gebouwen uit Guilin (China), Parijs en het Nederlandse Waalwijk dingen mee naar de felbegeerde titel. MIPIM is een belangrijk vastgoedevent met internationale spelers uit de vastgoedindustrie.

 

 

MIPIM is een belangrijk vastgoedevent met internationale spelers. Een project van het Westelse architectenkantoor is één van de vier finalisten op de MIPIM, in de categorie Best Industrial en Logistic Development.  Het project The Dutch Vault is het nieuwe gebouw voor de Koninklijke Nederlandse Munt te Houten. Het kwam er ter vervanging van het vroegere muntgebouw in het centrum van Utrecht. Dat deed al 100 jaar dienst, en voldeed niet meer aan de hedendaagse normen. The Dutch Vault is goed voor 13.000 m2 productie-, opslag- en kantoorruimte in Houten.

Heylen Warehouses zorgde voor de ontwikkeling van het gebouw. De buitenkant doet denken aan een ondoordringbare kluis, en het reliëf is een verwijzing naar de Nederlandse euromunten. Alleen al voor de buitenbeplating is er zo’n 62 ton staal gebruikt, 56 ton profielen en 6 ton vlak staal voor de gevel. Er is met respect voor het ”second life’-principe gebouwd. Het imposante gebouw is aan drie zijden omgeven door water, en heeft een riante binnentuin die natuurlijk daglicht in de kantoren brengt.

Op 7 en 8 september weten we of wilma wastiau in Cannes bekroond wordt voor dit imposante bouwwerk.