Nieuws Kempen Arendonkse Rotariërs sponsoren stimuliklas in De Mast Kasterlee

Arendonkse Rotariërs sponsoren stimuliklas in De Mast Kasterlee

Arendonkse Rotariërs sponsoren stimuliklas in De Mast Kasterlee

Rotary Arendonk in De Mast Kasterlee 16-4Rotary Club Arendonk heeft mee de inrichting betaald van een stimuliklas van MPI De Mast in Kasterlee. De bijdrage bestond uit 4.600 euro, waarvan de helft afkomstig was van een charity diner dat de afdeling in mei vorig jaar organiseerde. Naast de eenmalige gift gaat de afdeling een duurzame samenwerking aan met de school.

“De vraag vanuit De Mast kwam via een lid van onze club, van wie de dochter in De Mast werkt”, legt Ann Moriaux van Rotary Club Arendonk uit. “De school heeft wel middelen voor de gewone werking, maar heeft het moeilijk om extra materiaal aan te schaffen.”

Concreet kwam de vraag naar de inrichting van een stimuliklas. Die is gericht op meervoudig beperkte leerlingen van 13 tot 22 jaar met een emotionele ontwikkelingsleeftijd van een paar maanden tot 2 jaar. Aangepast stimulimateriaal, zoals een activiteitentafel met speelplaten en een soundsteps-systeem, proberen de leerlingen te stimuleren op hun eigen niveau.

Samenwerking gaat verder
“Onze samenwerking stopt hier niet”, gaat Moriaux verder. “We willen met De Mast op een structurele manier samenwerken. We stelden vast dat er een structureel tekort is aan vrijwilligers om activiteiten met de kinderen te doen. Daarom zullen we mee een platform creëren waarop vrijwilligers zich kunnen aanmelden. En er was ook nog een tweede nood. Een aantal kinderen volgt er een beroepsopleiding en is in staat om eenvoudige klusjes in bedrijven te doen, maar het ontbreekt hen bijvoorbeeld aan stageplaatsen. We tellen een aantal ondernemers in onze rangen en zullen mee ijveren voor stagemogelijkheden.”

Rotary Club Arendonk telt een 30-tal leden, overwegend uit Arendonk zelf maar ook uit Oud-Turnhout en Kasterlee.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Turnhout
Turnhout

Zesde overname voor SwimmingMonkey

SwimmingMonkey uit Turnhout heeft een 6e overname van een Amerikaanse affiliate en display advertising website gerealiseerd. Het gaat om www.kempoo.com,… Lees meer