SLAK Het mini-productiehuis SLAK sluit een verblijf in de Warande af. — © RR

Artist in residence SLAK sluit af met Slot

Het culturele aanbod is vanwege de vele beperkingen erg mager, maar dat betekent niet dat er niets te doen is in de Warande. Voorstellingen tot tweehonderd toeschouwers blijven mogelijk.

Tussen de vele annulaties op de kalender van provinciaal cultuurhuis de Warande staan toch nog enkele voorstellingen die wel kunnen plaatsvinden. Zo is er een optreden van Brihang op zaterdag 22 januari en een van Spinvis op 27 januari. Hetpaleis, cie barbarie, Theater Stap, Bronks en Kopergietery plannen een gezamenlijke, grappige familievoorstelling op zondag 23 januari om 17u.

SLAK, het mini-productiehuis van geluidskunstenaar Adriaan Severins en theatermaker Elena Peeters, was het voorbije anderhalf jaar artist in residence in de Warande. SLAK sluit die periode af op vrijdag 21 januari met Slot, een compilatie van de mooiste scènes, bijzondere ontmoetingen en opmerkelijke vondsten die ze het voorbije anderhalf jaar hadden.

Het verblijf van SLAK draaide rond verlies en het vieren ervan. De coronacrisis maakte verlies niet alleen meer tastbaar, de crisis verplichtte SLAK ook om zich telkens aan wisselende omstandigheden en verloren mogelijkheden aan te passen. “Hun bijzonder aandacht voor het contact en de nabijheid van publiek bleek in deze coronatijden heel hard nodig”, zegt programmator Bert Heylen.

In de Luifelzaal van de Warande opent zaterdag 15 januari een tentoonstelling van de Turnhoutse kunstenaar Chris Meulemans. In de expo Completely in Command toont ze een reeks recente schilderijen en tekeningen die handelen over de menselijke manipulatie van de natuur. De werken tonen de kwetsbaarheid van de natuur en de gewoonte van de mens om deze in hokjes te stoppen, te bestuderen en te controleren. De tentoonstelling is open van woensdag tot zondag tot 27 februari.