Nieuws Kempen Astra Sweets bereidt stevige uitbreiding voor

Astra Sweets bereidt stevige uitbreiding voor

Astra Sweets bereidt stevige uitbreiding voor

TURNHOUT – Snoepfabrikant Astra Sweets investeert in zijn vestiging in Turnhout. Met deze uitbreiding worden ook tientallen nieuwe arbeidsplaatsen gecreëerd. Daarom organiseert Astra Sweets jobdagen op 19 en op 24 mei.

Astra Sweets heeft diverse productielocaties in België en Nederland, maar het merendeel van de 450 werknemers is in Turnhout tewerkgesteld. Daar is ook een grote uitbreiding van het bedrijf gepland.

Vegan

De snoepproducent van onder andere Frisia, colaflesjes, gesuikerde aardbeien of ufo’s plant op korte termijn een stevige uitbreiding in de Bleukenlaan. Daar wil het nieuwe productie- en inpaklijnen plaatsen in een nieuw bedrijfsgebouw. Het uitbreidingsproject kreeg de naam Artemis. Ze komt er vanwege de stijgende vraag naar gum snoepjes. Vooral de vegan alternatieven van Astra Sweets zijn erg in trek.

Nieuwe jobs

“We starten eerst met een uitbreiding van onze productiecapaciteit met de installatie van een nieuwe, duurzame productielijn. Daarna volgt een uitbreiding van onze inpakcapaciteit”, zegt ceo Filip Vanherpe. “Bij deze uitbreiding worden heel wat nieuwe jobs gecreëerd.”

Astra Sweets leidt de nieuwe mensen op in de Astra Academy, waar ze kunnen werken aan testmachines. Het bedrijf zoekt ook versterking voor de R&D- HR- en kwaliteitsfafdelingen.

Opportuniteit

Door de aangekondigde sluiting van Cloetta, een andere snoepproducent in Turnhout, biedt zich voor Astra Sweets een opportuniteit aan om snel nieuwe mensen aan te trekken. Daarom organiseert het jobdagen op 19 en 24 mei voor operatoren en inpak. Aanmelden kan via de website van het bedrijf.

Historisch

“We willen als familiebedrijf graag duurzaam groeien, zowel op ecologisch vlak als op vlak van welzijn voor ons personeel”, zegt Filip Vanherpe. “Met deze historische investering in het bedrijf gaan we de uitdagingen van de toekomst aan.”

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.