Astra Sweets Turnhout Rudy Broeckaert, bestuurder bij Astra Sweets in Turnhout, mocht samen met personeelsleden het lintje van de nieuwe productielijn doorknippen. — © RR

Astra Sweets opent nieuwe productielijn van veertig miljoen euro

Het snoepbedrijf Astra Sweets nam in de Bleukenlaan in Turnhout een nieuwe productielijn in gebruik genomen. Met deze investering van veertig miljoen euro kan de productiecapaciteit van gumsnoep, zoals colaflesjes en zuur beertjes, met een kwart vergroten.

Het gaat Astra Sweets, met vestigingen in België en Nederland, duidelijk voor de wind. Eind vorig jaar kondigde het snoepbedrijf al de investering van veertig miljoen euro in een nieuwe productielijn in Turnhout aan. De snoepproducent, ook bekend van de zure ouwels of hosties, heeft de nieuwe lijn officieel in gebruik genomen. De productiecapaciteit kan hiermee 25 procent toenemen.

“Wij zijn zeer verheugd over de opening van onze nieuwe productielijn,” zegt Filip Vanherpe, CEO van Astra Sweets. “Deze investering onderstreept onze toewijding aan groei en innovatie binnen de snoepsector. De nieuwe lijn stelt ons niet alleen in staat om onze klanten beter te bedienen. We kunnen ook onze positie in de markt verder versterken door het ontwikkelen van nieuwe producten en door het sneller inspelen op markttrends.”

Minder fysieke belasting

De automatisering draagt volgens Astra Sweets ook bij aan de vermindering van de fysieke belasting van de werknemers.

Astra Sweets heeft 480 werknemers in dienst, de meesten in Turnhout, en draait een omzet van 144 miljoen euro. Het bedrijf exporteert snoep naar 35 landen.