Nieuws Kempen Aurubis Belgium steunt Olense strijd tegen armoede

Aurubis Belgium steunt Olense strijd tegen armoede

Aurubis Belgium steunt Olense strijd tegen armoede

OLEN – Op donderdag 17 oktober is het wereldwijd ‘Dag van verzet tegen armoede’. Aurubis Belgium engageert zich mee in die strijd. De multimetalenproducent uit Olen maakt 10.000 euro vrij voor het lokaal bestuur Olen en Welzijnsschakel Olen.

Met de donatie van Aurubis Belgium kunnen de Olense organisaties binnen hun project ‘Zij aan zij naar een gezinsvriendelijk Olen’ gezinsarmoede integraal aanpakken.

“We willen dat elk kind, iedere jongere in Olen, stevig in zijn schoenen staat. Figuurlijk én letterlijk. Wie kinderen heeft, weet dat een paar goede schoenen best veel geld kost. En daarom schenkt Aurubis 5.000 euro aan het lokaal bestuur om gezinnen in financieel moeilijkere situaties vanaf 2020 te ondersteunen met een schoenenbon”, klinkt het bij Dany Loret, ceo Aurubis Belgium. De schoenenbon is een van de concrete realisaties binnen het project ‘Zij aan zij naar een gezinsvriendelijk Olen. Veertien kwetsbare ouders krijgen daarbij een eigen stem binnen het beleid.

Strijd tegen kansarmoede

Het gemeentebestuur van Olen werkt nauw samen met Welzijnsschakel Olen, die eveneens een cheque van 5.000 euro kreeg van Aurubis Belgium. “Deze donatie geeft zuurstof aan onze werking, want ook in een landelijke gemeente als Olen kom je armoede tegen. We doen dat onder meer via een toelage voor schoolboeken, een sportkamp tijdens de zomervakantie, voedselpakketten, een kerstfeest waar mensen elkaar ontmoeten, enzovoort”, aldus Pieter-Jan Vandenreijken van Welzijnsschakel.

Met ruim 600 medewerkers is Aurubis de werkgever van heel wat inwoners uit Olen. “Als bedrijf hebben we oog voor wat er rondom ons gebeurt. We nemen onze verantwoordelijkheid op, als buur en als bedrijf, en staan paraat voor wie het moeilijk heeft”, besluit Els Lievens, HR Director bij Aurubis Belgium.

Reageer op dit bericht

Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Onderneming
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Poppel, Turnhout
Poppel

Opening Fintro Turnhout aan ring

Kempen Advies Verzekeringsmakelaars en het Fintrokantoor, die als geheel geleid worden door Luc Walschots, hebben een nieuw kantoor geopend in… Lees meer