TWA-AUR Dirk Vandenberghe van Aurubis (links) krijgt in het REVAlution Center een demonstratie van de staptrobot. Thomas Caers kijkt toe. — © Marc Peeters

Aurubis wordt structurele partner van To Walk Again: “We willen sociale verantwoordelijkheid opnemen”

Multimetalenproducent Aurubis gaat een structureel partnerschap aan met de vzw To Walk Again (TWA). De volgende vijf jaar zal Aurubis TWA onder meer financieel ondersteunen. Over de exacte omvang van de steun houden de partijen de lippen stijf op elkaar. “Aurubis geeft ons verse zuurstof en daardoor kunnen we onze toekomstplannen verder uitbouwen”, zegt Thomas Caers, directeur van TWA.

Het partnerschap werd dinsdag aangekondigd in het REVAlution Center op de zesde verdieping van het AZ Herentals, de vaste uitvalsbasis van TWA. De organisatie heeft financieel een mindere periode achter de rug. In 2022 moest de vzw enkele moeilijke beslissingen nemen en vaste medewerkers ontslaan om nadien met vrijwilligers een doorstart te maken. Ondertussen is er ruimte voor enkele nieuwe projecten.

“We staan er terug en we wandelen verder”, zegt Caers. “Deze zomer waren de TWA-kampen voor kinderen en jongeren opnieuw een groot succes. De vzw heeft een uniek finessconcept opgericht voor personen met een fysieke beperking en er werd baanbrekend onderzoek opgestart samen met het AZ Herentals en de KU Leuven. Met die studie wil TWA blijven werken aan een betere erkenning van de post-revalidatie in combinatie met hoogwaardige technologie. Onze staprobots maken daar deel van uit.”

Jolien Van Loy demonstreet de staprobot maar al te graag . — © Marc Peeters

Bij Aurubis zijn ze mee in het verhaal. “We willen als bedrijf onze sociale verantwoordelijkheid opnemen”, zegt Dirk Vandenberghe, managing director bij Aurubis Olen en Aurubis Beerse. “Onze metalen vormen de basis voor belangrijke megatrends zoals groene energie, e-mobiliteit en digitalisatie. Aurubis staat ook voor groeien en ontplooien. Op het bedrijf bieden we onze medewerkers volop doorgroeikansen. Dit willen we nu ook extern gaan doen. Als partner van TWA kunnen we letterlijk mensen vooruit doen gaan. We zijn blij en trots daar mee onze schouders onder te kunnen zetten.”

“Naast financiële steun willen we ook verder kijken”, verklapt Ingrid Waghemans, directeur communicatie bij Aurubis Beerse. “Wie weet inspireren we onze medewerkers wel om in de toekomst als vrijiwilliger een handje te komen toesteken bij TWA. We geloven in de kracht van wat ze bij TWA doen en hoe ze een wezenlijk verschil kunnen maken in iemands leven.”

Door dit nieuwe partnerschap durft Thomas Caers ook al verder te denken. “De naam To Walk Again is gekend en spreekt tot de verbeelding. We willen als stichting in de nabije toekomst andere vzw’s en projecten, die zich inzetten voor personen met een fysieke beperking, ondersteunen om mensen te laten sporten en bewegen. We blijven dromen najagen en grenzen verleggen. En dat doen we voortaan graag samen met Aurubis.”