AZ Herentals krijgt groen licht voor revalidatiecentrum To Walk Again

to walk againVlaams minister van Volksgezondheid Jo Vandeurzen heeft het licht op groen gezet voor de uitbouw van een innovatief postrevalidatiecentrum in het AZ Herentals. Dat moet een leemte opvullen in de zorg rond revalidatie die momenteel nog niet bestaat in Vlaanderen of België. De combinatie van zorg met wetenschappelijke expertise en hoogtechnologische innovatie moet dit project doen uitgroeien tot een referentie- en expertisecentrum inzake postrevalidatie.

Momenteel beschikt het postrevalidatiecentrum al over drie staprobots waarmee mensen met een dwarslaesie (na positieve screening) op wekelijkse basis onder deskundige begeleiding kunnen stappen in het ziekenhuis.

Rechtszekerheid
“Voor de initiatiefnemers (To Walk Again vzw, Thomas More - Mobilab, Orthopedie Van Haesendonck en AZ Herentals) betekent de handtekening van minister Vandeurzen alvast het einde van rechtsonzekerheid over de definitieve locatie”, zegt algemeen directeur Rudy Van Ballaer. “We kunnen nu de verdere uitbouw inplannen en realiseren. Voor de noodzakelijke verbouwingen in 2016 en de exploitatie van het postrevalidatiecentrum doen we enerzijds beroep op publieke (Europese) middelen via een EFRO-aanvraag, maar anderzijds ook op private steun van ondernemingen en andere initiatiefnemers.”

Het AZ Herentals stelt ruim 850 personeelsleden en 100 arts-specialisten te werk en beschikt over 243 bedden.