Nieuws Kempen AZ Herentals start met opvolgsysteem voor patiënten

AZ Herentals start met opvolgsysteem voor patiënten

AZ Herentals start met opvolgsysteem voor patiënten

HERENTALS – Het AZ Herentals start met een opvolgsysteem voor patiënten in een uitgebreid operatiekwartier en een vernieuwd chirurgisch dagcentrum. Dit patiëntenbegeleidingssysteem is in 2013 speciaal voor en door AZ Herentals ontwikkeld voor raadplegingen, maar wordt nu doorgetrokken naar het operatietraject van het dagcentrum. Voor kinderen en hun ouders is er bovendien een apart kindtraject uitgewerkt.

Een patiënt die een ingreep ondergaat in het chirurgisch dagcentrum van AZ Herentals, zal vanaf maandag 6 januari een polsbandje aankrijgen waarin een chip, gebaseerd op RFID-technologie, verwerkt zit om hem doorheen het operatietraject te volgen. Dat maakt het mogelijk om op elk moment te weten waar een patiënt zich bevindt en begeleiders op de hoogte te houden.

Rudy Van Ballaer, algemeen directeur: “Door dit opvolgsysteem kunnen patiënten automatisch en anoniem opgeroepen worden naar de juiste locatie in het traject. Dit is zeker naar privacy een goede zaak. Op termijn kunnen begeleiders via een app volgen waar de patiënt zich bevindt. Ze hoeven dan niet te blijven wachten in het dagcentrum, maar kunnen rustig een kop koffie gaan drinken of een wandeling maken, totdat de patiënt op de kamer is.”

Het opvolgsysteem maakt deel uit van een grotere uitbreidings- en vernieuwingsoperatie van het operatiekwartier en het chirurgisch dagcentrum. Zo zijn er drie bijkomende operatiezalen, waarvan twee digitale zalen, bedoeld voor dagopnames.

Kindtraject

Belangrijke vernieuwing in het geheel is de introductie van een kindtraject. Kirsten Verwimp, zorgmanager: “Het is voor ouders altijd al mogelijk geweest om hun kind bij te staan totdat het in slaap gebracht werd. Dat verandert niet. Wel is er een aparte wachtzaal met speelhoek voorzien. Ouders wachten daar ook tijdens de operatie en worden via het opvolgsysteem verwittigd wanneer hun kind naar de recovery gebracht wordt, zodat ze hun kind opnieuw kunnen vervoegen. Het kindtraject is dus echt op maat van ouders en kind ontwikkeld.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Westerlo
Westerlo

Cool company in Roland-gebouwen

ACB Airco, een groothandel in aircotoestellen, heeft een gedeelte van het vroegere Roland-gebouw in gebruik genomen. Het gebouw stond al… Lees meer

Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Poppel, Turnhout
Poppel

Opening Fintro Turnhout aan ring

Kempen Advies Verzekeringsmakelaars en het Fintrokantoor, die als geheel geleid worden door Luc Walschots, hebben een nieuw kantoor geopend in… Lees meer