IMG_1726

AZ Turnhout is eerste met kwaliteitslabel

Het AZ Turnhout heeft als eerste ziekenhuis in de Kempen het internationale NIAZ-kwaliteitslabel behaald. Het certificaat bewijst dat de medewerkers veilige zorg van hoge kwaliteit bieden en dat het ziekenhuis gericht is op voortdurende kwaliteitsverbetering.

In januari voerden 6 auditoren van het Nederlands Instituut voor Accreditatie in de Zorg (NIAZ) een controle uit op de 2 campussen van AZ Turnhout. Ze controleerden 1.325 normeringen aan de praktijk, van opname tot ontslag en van patiëntidentificatie tot de veiligheid van de medische apparatuur. Ook vonden gesprekken met medewerkers uit alle diensten plaats en werden documenten doorgenomen. Daarnaast werden patiënten en externe partners zoals huisartsen bevraagd.

Gast in huis
“Het krijgen van het label toont aan dat onze medewerkers de afgelopen jaren hard hebben gewerkt om de kwaliteit van onze zorg- en dienstverlening verder te verbeteren”, zegt Jo Leysen, gedelegeerd bestuurder van AZ Turnhout. “We willen elke patiënt ontvangen als een ‘gast in ons huis’. Streven naar kwaliteit is daar onlosmakelijk mee verbonden. We zijn dan ook zeer trots op deze accreditatie.”

Het NIAZ-label geldt voor een periode van 4 jaar maar betekent geen eindpunt. “In het auditrapport kregen we aanbevelingen waar we mee aan de slag zullen gaan. Met interne audits op onze afdelingen houden we geregeld zelf de vinger aan de pols”, aldus nog Jo Leysen.