AZ Turnhout organiseert een jobcafé

AZ Turnhout organiseert een jobcafé

Op donderdagavond 23 november organiseert het ziekenhuis van Turnhout voor de eerste keer een jobcafé. Wie interesse heeft om in AZ Turnhout te werken is welkom om kennis te maken met de verschillende diensten en de jobs in het ziekenhuis.

Het ziekenhuis van Turnhout is met meer dan 2.300 medewerkers één van de grootste werkgevers in de Kempen. “De helft van onze werknemers is aan de slag in de zorg”, vertelt Jeff Caers van de dienst werving en selectie. “De andere helft werkt op ondersteunende diensten zoals administratie, apotheek, laboratorium, schoonmaak, keuken, … Voor beide groepen zijn we steeds op zoek naar nieuwe collega’s.”

In veel organisaties is het de laatste jaren steeds moeilijker geworden om de juiste personen aan te trekken voor vacatures. Ook in AZ Turnhout is dat het geval. “Naast het feit dat er steeds meer verpleegkundigen nodig zijn, merken we ook dat we voor andere functies moeilijker kandidaten vinden”, vertelt Jeff. "Zo zijn IT en technische profielen stilaan ook knelpuntberoepen in ons ziekenhuis.”

Het bracht AZ Turnhout op het idee om de deuren eens open te zetten voor mogelijke sollicitanten. “Op donderdagavond 23 november is iedereen welkom die interesse heeft om in ons ziekenhuis te werken”, zegt Jeff. “Je krijgt de mogelijkheid om de dienst te bezoeken waar jij jezelf wel ziet werken. Zo kan je er de sfeer al eens opsnuiven. In het jobcafé zelf is er de mogelijkheid om met medewerkers van verschillende diensten te praten over werken in AZ Turnhout en uiteraard staan wij met ons team werving en selectie ook klaar om al je vragen te beantwoorden.”

Het concept lijkt alvast aan te slaan. Al meer dan 100 personen schreven zich in voor het jobcafé op Campus Sint-Elizabeth.