Aziaten willen vanuit Mol Europa bedienen met maatwerk

Elite Advanced TechnologiesElite Advanced Technologies heeft zich begin januari gevestigd in het Techologiehuis in Mol om van hieruit Europa te bedienen met op maat geproduceerde componenten voor de maakindustrie. EAT is een van oorsprong Maleisisch bedrijf waarin verschillende maatwerkbedrijven zijn vertegenwoordigd die elk verschillende componenten maken voor de maakindustrie.

“In totaal gaat het om vier divisies, namelijk printplaten (PCB’s), metalen plaatwerk en behuizingen, keramische substraten en op maat gemaakte connectoren”, vertelt Frederik Luppens, director of business development. “In Zuidoost Azië zijn deze bedrijven al langer actief, maar daarbuiten zijn ze niet gekend. Om in Europa de bekendheid te vergroten, werd het overkoepelende merk Elite Advanced Technologies opgericht.”

Europees ontwikkelingscentrum
“De klant komt steeds naar ons met een ontwerp en wij denken mee na over hoe dit het best gefabriceerd kan worden. Standaard producten leveren we niet”, gaat Luppens verder. “België en de omliggende landen staan bekend voor goede technische ingenieursopleidingen. Momenteel zijn al onze ingenieurs gevestigd in Azië. De bedoeling is om op termijn ook in Europa een ontwikkelingscentrum te vestigen, zodat dichtbij de klant technisch werk verricht kan worden. Ons land is hiervoor uiterst geschikt, aangezien het zwaartepunt van de technologische industrie zich in een straal van 300 kilometer rond België bevindt.”