Nieuws Kempen B-token neemt sectorgenoot Jecobel over

B-token neemt sectorgenoot Jecobel over

B-token neemt sectorgenoot Jecobel over

RETIE – B-token, producent van jetons, versterkt zijn positie op de jetonmarkt door de overname van de Jecobel bvba, een bedrijf in Asse dat gespecialiseerd is in de productie van plastic jetons met foliedruk.

b-token is op dit moment wereldwijde marktleider op het gebied van gepersonaliseerde jetons.  Deze jetons worden in verschillende sectoren en voor een verscheidenheid aan doeleinden gebruikt, bijvoorbeeld als alternatief betaalmiddel, reclamedrager of als winkelwagenmuntje.

Jecobel bvba levert sinds 1996 een breed gamma van plastic munten aan speelhallen, kermissen en attracties. Het bedrijf is gespecialiseerd in het printen met folie op plastic jetons in allerlei afmetingen, kleuren en vormen. Alle jetons worden in het bedrijf zelf ontworpen en geproduceerd.

Voor beide bedrijven biedt de overname extra groeikansen nu Jecobel deel uitmaakt van de b-token groep. Jecobel krijgt nu bijvoorbeeld de mogelijkheid om wereldwijd een belangrijke plaats in te nemen. Voor b-token biedt het machinepark van Jecobel nieuwe kansen om het productgamma uit te breiden. “Deze overname versterkt onze concurrentiepositie in Noord-Amerika waar er veel vraag is naar jetons met foliedruk”, stelt Nathalie Breugelmans, directeur van b-token. “De jetons zijn dus een mooie aanvulling op ons al bestaand gamma, waardoor wij nieuwe markten kunnen aanspreken. Bij b-token geloven we er in een meerwaarde te kunnen creëren met het gamma van Jecobel en zo in de toekomst nog meer creatieve en unieke producten te ontwikkelen.”

Met de overname zijn er onder andere 2 spuitgietmachines naar Retie overgebracht. Bij b-token is het de traditie om elke productiemachine een naam van een kunstenaar te geven en een bijhorend kunstwerk aan de machine tentoon te stellen. De nieuwe machines krijgen de namen van twee Belgische kunstenaressen: Lisse Habraken en Marthe Donas.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.