Nieuws Kempen B-token schenkt cheque aan Ecoduikers

B-token schenkt cheque aan Ecoduikers

B-token schenkt cheque aan Ecoduikers

RETIE – b-token, producent van jetons, heeft een cheque van 3.682 Euro overhandigd aan Ecoduikers. Dat is een vrijwilligersorganisatie die oude visnetten verwijdert uit de Noordzee. Met deze gift komt b-token een belofte na die het bedrijf maakte bij de lancering van zijn ‘ocean token’.

B-token lanceerde in oktober 2018 een nieuwe jeton, die wordt gemaakt uit gerecycleerde visnetten: de ocean token, een wereldprimeur. Bij de lancering beloofde het bedrijf om in het eerste verkoopjaar van de ocean token 10% van de omzet af te staan aan Ecoduikers en zo een bijdrage te leveren aan de strijd tegen de vervuiling van onze zeeën. Ook de ocean token is zo opgevat. Oude visnetten belanden maar al te vaak op de zee- en oceaanbodem. B-token werkt samen met het Deense Plastix Global om afgedankte visnetten in te zamelen in verscheidene havens. Vissers kunnen er hun oude visnetten achterlaten, wat beter is dan de netten te dumpen in de zee. De netten worden vervolgens gereduceerd tot ruwe plastic korrels die nadien bij b-token verwerkt worden tot een volwaardige, duurzame jeton.

2 boottochten

Tijdens het overhandigen van de cheque gaf Ecoduikers wat toelichting bij de plastic problematiek in onze Noordzee. Jaarlijks haalt de organisatie grote hoeveelheden visnetten uit de zee die blijven liggen op wrakken en die schade toebrengen aan het zeeleven. B-token kon Ecoduikers nu een bedrag schenken van € 3.682. “Dit bedrag hadden we nooit verwacht, maar we zijn er super blij mee”, reageerde Roel Van Bouwel, voorzitter van Ecoduikers. “Hier kunnen we 2 boottochten mee maken om nog meer oude visnetten op te halen”,

b-token hoopt ook in 2020 nog veel oude visnetten te mogen verwerken tot jetons om mee te helpen de plasticsoep te verminderen.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.