Nieuws Kempen B-token valt in de prijzen

B-token valt in de prijzen

B-token valt in de prijzen

foto: Joren De Weerdt

foto: Joren De Weerdt

Tijdens de uitreiking van de ‘KMO Laureaat-award’ van Unizo sleepte B-Token de titel in de wacht van ‘Beloftevolle KMO 2014-2015 Antwerpen’.

Als opvolger van de Hermesprijs reiken Unizo en haar partners sinds 2006 tweejaarlijks de award KMO Laureaat uit. Dit jaar werd een tweede categorie in het leven geroepen, de prijs voor de ‘Beloftevolle KMO’. Omdat niet elk bedrijf dat uitblinkt al vele jaren actief is of over een uitgebreid personeelsbestand beschikt. B-Token kaapte de prijs weg voor Sixinch uit Kontich.

“B-token maakt van een “banale jeton” een innoverend product en exporteert naar meer dan 50 landen. Zij willen de wereld vertrouwd maken met de verschillende toepassingen en meerwaarde van het gebruik van muntjes, specifiek in de event-, ontspannings- en reclamewereld. Meeropbrengsten zetten zij vooral in op bijkomende investeringen. In samenwerking met FIT (Flanders Invest & Trade) wordt nu naar de Aziatische markt gekeken. Door deelname aan vakbeurzen in het buitenland krijgt B-token voeling met de markt, de concurrenten, productevoluties en potentiële partners,” aldus de jury.

“We zijn supertevreden met deze erkenning,” zegt Nathalie Breugelmans. “De award is een beloning voor zes jaar hard werken. Dit jaar willen we 32 miljoen jetons produceren, volgend jaar gaan we voor 40 miljoen stuks. Nu voeren we uit naar 50 landen, in 2020 willen we naar 100 landen exporteren. Door onze bekroning tot beloftevolle kmo kunnen we starters tonen dat het kan.”

De KMO-Laureaat 2014-2015 Provincie Antwerpen is Lambo Laboratoria uit Wijnegem, fabrikant van zachte gelatinecapsules voor pharma en voedingssupplementen. Lambo Laboratoria kaapte de prijs weg voor DISA International Holding uit Beerse en Intracto uit Olen.

“De winnaars van de awards worden dé ambassadeurs voor onze provincie.  Zij zullen de komende twee jaar onze “ambassadeurs” zijn om het ondernemerschap verder te promoten en als inspiratie te dienen voor vele anderen” aldus Johan Van Loon van Unizo. De winnaars dingen tevens mee naar de nationale trofee met uitreiking op 21 november 2014.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Turnhout
Turnhout

Zesde overname voor SwimmingMonkey

SwimmingMonkey uit Turnhout heeft een 6e overname van een Amerikaanse affiliate en display advertising website gerealiseerd. Het gaat om www.kempoo.com,… Lees meer