Bnr.-891-Grote-Gust-71950

Baeck & Jansen (Balen) legt boeken neer en is failliet

Het doek is dan toch gevallen over Baeck & Jansen en zusterbedrijf Baeck Industries, beide gevestigd aan Langvennen in Balen. De ondernemingen waren sinds midden september vorig jaar beschermd tegen schuldeisers via de Wet op de Continuïteit van Ondernemingen (WCO), maar legden nu toch de boeken neer en werden vandaag failliet verklaard.

Baeck & Jansen en Baeck Industries specialiseerden zich in water- en staalbouw en werkten vooral voor openbare besturen via openbare aanbestedingen. Group Baeck overkoepelt in Antwerpen nog andere bedrijven maar die blijven buiten het faillissement.

Bij aanvang van de WCO-procedure haalde bestuurder Ives Leflot in een artikel op Made in Kempen aan dat langdurige openstaande schulden van projecten uit het verleden aan de basis lagen van de problemen. Het ging om tegoeden van overheden, onder meer voor meerwerken en extra budgetten. Daarnaast waren er juridische dossiers die waren gewonnen maar waarvan de betaling op zich liet wachten. En verder gaf hij toe dat de resultaten gewoon slecht waren. De gefailleerde bedrijven stelden samen een 70-tal mensen te werk.

Lange traditie
Baeck & Jansen nv werd opgericht in 1995 en was een bekende naam in onder meer de Antwerpse haven. De onderneming werd jarenlang geleid door Arthur Baeck.

De Ondernemingsrechtbank in Turnhout stelde 4 curatoren aan voor de afhandeling van het faillissement: Rudi Van Gompel, Tom Robeyns, Jean de Chaffoy en Luc Plessers.