Nieuws Kempen Bakker Gert neemt vernieuwde en ruimere winkel in gebruik

Bakker Gert neemt vernieuwde en ruimere winkel in gebruik

Bakker Gert neemt vernieuwde en ruimere winkel in gebruik

RIJKEVORSEL – De klanten van Bakker Gert op de Oostmalsesteenweg in Rijkevorsel zagen dit weekend voor het eerst het resultaat van de verbouwingswerken die de voorbije weken zijn gebeurd. Om de opening te vieren, kreeg iedereen een kleine attentie.

Gert Peeraer is twintig jaar bakker. Hij begon met een bakkerij in Wechelderzande (Lille), die elf jaar geleden de deuren sloot. Sinds 2010 baat hij de zaak op de Oostmalsesteenweg in Rijkevorsel uit. Twee jaar geleden nam Gert er ook een bakkerswinkel in Wortel (Hoogstraten) bij. “De winkel in Rijkevorsel was dringend aan vernieuwing toe”, vertelt Gert Peeraer.

“De vloer is vernieuwd, de verlichting bestaat nu uit ledlampen en er werd een nieuwe koeling geïnstalleerd. Vroeger moest iedereen door dezelfde deur binnen en buiten, nu is er een aparte in- en uitgang. De winkelruimte is enkele vierkante meter groter geworden. Zo is er meer plaats om de broden uit te stallen in het broodrek. Tijdens de verbouwingswerken is de winkel niet gesloten geweest. Op de oprit stond een container die we als tijdelijke winkelruimte hadden ingericht.”

De vernieuwing betekent ook dat er iets minder energie verbruikt wordt. “Ledverlichting en de nieuwe koeling zijn uiteraard energiezuiniger. Vroeger had de winkel enkel glas, dat is met de renovatie vervangen door dubbel glas. De oven werkt op gas en daar merken we het meeste dat de prijzen enorm gestegen zijn. Hopelijk kan er snel iets veranderen om de prijzen van elektriciteit en gas te doen dalen”, aldus Gert Peeraer.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.