Nieuws Kempen Balen en Herentals verlengen extra ruimte voor terrassen tot oktober

Balen en Herentals verlengen extra ruimte voor terrassen tot oktober

Balen en Herentals verlengen extra ruimte voor terrassen tot oktober

HERENTALS/BALEN – De gemeentebesturen van Balen en Herentals verlengen de maatregel waarbij  horeca-uitbaters extra terrasruimte mogen innemen. In Herentals blijft regeling tot 11 oktober van kracht, in Balen tot eind oktober.

In Balen en Herentals rekenen ze alvast op een zachte nazomer, want beide gemeenten staan toe dat de horeca nog wat langer dan eerst gepland extra ruimte inneemt voor terrassen. In beide gemeenten ging die maatregel in juni in. Balen verlengt die nu tot eind oktober en Herentals tot en met zondag 11 oktober.

De zuidkant van de Grote Markt van Herentals werd door de maatregel omgetoverd tot een heuse zomerlounge. De vergunningen voor die extra terrasruimte golden in eerste instantie tot eind augustus, aangezien in september de kermis in het stadscentrum zou plaatsvinden. Maar nu die kermis is verhuisd naar het multifunctioneel terrein op de Herenthoutseweg kan de extra terrasruimte nog tot 11 oktober blijven. Ook het woonerf blijft tot dan geldig in het kernwinkelgebied, wat betekent dat je stapvoets moet rijden met de wagen.

Reageer op dit bericht

Sector
Dossier

Gerelateerde berichten

Mol
Mol

Cosy in de Corbiestraat

Vanaf begin mei tot en met eind oktober tovert het Molse gemeentebestuur de verkeersvrije Corbiestraat om tot Cosy Corbie. In… Lees meer

Sector
Dossier

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.