Nieuws Kempen Balens kasteel gaat straks onder de hamer

Balens kasteel gaat straks onder de hamer

Balens kasteel gaat straks onder de hamer

kasteelOmdat het niet alle dagen gebeurt dat er in de Kempen een kasteel wordt verkocht. En omdat we weten dat zich onder de lezers van Made in Kempen een aantal gefortuneerde liefhebbers van residentieel vastgoed bevindt, brengen we het hier toch even onder de aandacht.

Vanavond (17 februari) vindt de openbare verkoop plaats van Kasteel De Most in Balen, een voormalig jachtverblijf in het natuurgebied De Keiheuvel. Het oorspronkelijke gebouw dateert van 1876-78 en werd opgetrokken door baron Delhappe d’Hauregard. De paardenstallen werden in de jaren ’20 van de vorige eeuw verbouwd tot garage en woongelegenheid voor het personeel. Tijdens WOII diende het kasteeltje als schuilplaats voor het verzet. De recentste renovatie dateert van 1992. Nog altijd bevat het interieur heel wat authentieke ornamenten. Rond het kasteel ligt een park van 3,5 ha met een grote vijver en eeuwenoude beuken.

12 slaap- en 5 badkamers
De nieuwe eigenaar kan gerust familie en vrienden uitnodigen want het pand bevat 12 slaapkamers en 5 badkamers, verdeeld over 2 verdiepingen. Naast uiteraard de nodige salons en eetvertrekken op het gelijkvloers.

Op Immo Prestige staat te lezen dat de vraagprijs vorig jaar 1,29 miljoen euro bedroeg, maar voor dat bedrag is het alleszins toen niet van eigenaar verwisseld.

Bij notariskantoor Hervé De Graef in Mol, dat de openbare verkoop organiseert, zijn ze beknopt in hun informatie. “Ja, er is heel wat belangstelling, ook uit Nederland. En nee, we mogen u de identiteit van de verkoper niet meedelen. Het pand wordt momenteel verhuurd, dus het is niet de eigenaar die er momenteel in woont.” Waarom het openbaar wordt verkocht? “Geen idee.”

De openbare verkoop vindt plaats op woensdag 17 februari om 18 uur in café De Kiezel in Mol-Wezel. Het gaat om 1 zitdag onder voorbehoud van het recht op een hoger bod. Wie zich binnenkort als kasteelheer of -vrouw wil laten aanspreken, weet waar naartoe.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Sector
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Turnhout
Turnhout

Zesde overname voor SwimmingMonkey

SwimmingMonkey uit Turnhout heeft een 6e overname van een Amerikaanse affiliate en display advertising website gerealiseerd. Het gaat om www.kempoo.com,… Lees meer