Nieuws Kempen Balense eroshop Sexy-Toys organiseert ook Antwerpse eroticabeurs

Balense eroshop Sexy-Toys organiseert ook Antwerpse eroticabeurs

Balense eroshop Sexy-Toys organiseert ook Antwerpse eroticabeurs

BALEN/ANTWERPEN – Wie met Valentijn iets zoekt dat wat prikkelender is dan bloemen of een etentje, komt mogelijk terecht bij Sexy-Toys in Balen. Deze eroshop is al decennialang een vaste waarde in de gemeente. Zaakvoerster Nicole Martens organiseert intussen ook de vier grootste eroticabeurzen in Vlaanderen, waaronder degene die dit weekend in Antwerpen plaatsvindt.

Sexy-Toys is al 24 jaar een begrip in Balen en omstreken, maar het verhaal begint in feite vroeger. “Het ontstaan van de eroshop is stapsgewijs verlopen. Het begon eigenlijk al in de krantenwinkel”, vertelt zaakvoerster Nicole Martens in Gazet van Antwerpen. “Naast de gebruikelijke erotische magazines die elke krantenwinkel wel aanbiedt, begon ik ook erotische films te verhuren. Op vraag van klanten kwamen er later ook speeltjes bij. Toen we in 1996 de krantenwinkel verhuisden naar een nieuw pand, zijn we ook begonnen met een aparte eroshop op de zolderverdieping. Na een aantal jaar werd die ruimte ook te klein en heb ik het vroegere pand van de krantenwinkel gekocht.”

Niet vulgair

Al van bij de start kiest Nicole voor een vrouwvriendelijke aanpak. “Het mag pikant zijn, maar niet vulgair”, zegt ze. “In tegenstelling tot klassieke seksshops heb ik bijvoorbeeld geen hokjes waar je in afzondering naar porno kunt kijken. Dan hangt er een andere sfeer die ik zelf niet wil. Daarnaast kies ik voor een smaakvolle inrichting, zodat iedere klant zich hier op zijn of haar gemak voelt.”

Trendsetter

Dat er in Balen behalve Sexy-Toys ook twee parenclubs gevestigd zijn, is volgens Nicole  geen toeval. “Mijn winkel was hier eerst, dus wellicht ben ik een trendsetter”, zegt ze. “In vergelijking met vroeger is er meer openheid rond seksualiteit en erotiek. Natuurlijk blijft het intieme materie, maar mensen zijn minder beschaamd om meer genot in hun seksleven te brengen. Dat merken we ook door de homeparties die we organiseren. Het is belangrijk dat ook vrouwen kunnen genieten van seks, want als een vrouw geniet, is dat ook goed voor de man.”

Beurzen

Ondertussen organiseert Nicole Martens ook de vier grootste eroticabeurzen in Vlaanderen. “We waren al jaren standhouder op de Eroticabeurs in Hasselt, maar zagen dat er veel ruimte voor verbetering was”, zegt ze. “Toen ik dat aan de toenmalige organisator voorlegde, stelde die voor om de zaak over te nemen. Dat heb ik dan gedaan. Na een aantal jaar zijn ook de beurzen van Mechelen en Antwerpen erbij gekomen en sinds vorig jaar doen we ook de organisatie van de Eroticabeurs in Gent.”

“Terwijl eroticabeurzen vooral werden bezocht door mannen die naar blote borsten wilden kijken, krijgen wij heel veel koppels over de vloer”, weet Nicole. “Sommigen maken er zelfs een daguitstap van. We willen geen platte commerce brengen, maar informatieve stands afwisselen met een breed aanbod aan animatie.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.