Nieuws Kempen Banden Gaukema bouwt bandencentrale van de toekomst

Banden Gaukema bouwt bandencentrale van de toekomst

Banden Gaukema bouwt bandencentrale van de toekomst

banden gaukemaBanden Gaukema investeert 2 miljoen euro in de bouw van een nieuwe bandencentrale op het bedrijventerrein Hoge Mauw in Arendonk. De klant maar ook de ergonomie bij de werknemers staan centraal in deze bandencentrale van de toekomst. Voor vrachtwagens en motorhomes komt een aparte servicelijn. Het bedrijf ruilt de samenwerking met Euro Tyre in voor het Profile Tyrecenter-netwerk en zal vanaf 1 september voluit ‘Profile Tyrecenter Gaukema’ heten.

“Ons huurcontract voor de huidige vestiging liep af”, vertelt zaakvoerster Heidi Gaukema, “en van die gelegenheid maakten we gebruik om te investeren in een eigen pand.” Dat krijgt vijf bruggen voor personenwagens, een uitlijnservice en een aparte poort voor vrachtwagens die via een poort achteraan weer buiten kunnen rijden. Verder is er een grote stockageruimte voor winter/zomerbanden en komt er een gezellige wachtruimte met zeteltjes waar mensen een koffie krijgen terwijl ze wachten. “We horen wel eens van mensen dat ze dat niet verwachten in een bandencentrale. Dat is wellicht de vrouwelijke inbreng bij ons”, lacht de zaakvoerster.

Meer focus op transportsector
“We werken nu voor particulieren, bedrijven in de buurt en transportbedrijven”, vertelt Heide Gaukema. “Nu we beter zijn uitgerust voor vrachtwagens, willen we ons nog meer richten op die markt.” Om in aanmerking te komen voor nationale en leasingcontracten, was Banden Gaukema aangesloten bij Euro Tyre. Straks wordt dat Profile Tyrecenter. “Ze hebben een sterk team dat ons ondersteunt in marketing en ook opleidingen verzorgt”, aldus Gaukema.

De nieuwbouw wordt opgetrokken door Verhoeven Contracting uit Poppel en de afwerking gebeurt allemaal door bedrijven uit de regio die vaak ook klant zijn: Energieconcepten, Lemmens, Van Bergen, De Jong, Marc Janssens, FNS Projects… De werkzaamheden zitten volledig op schema om vanaf 1 september te opereren vanuit de nieuwbouw.

Banden Gaukema heeft vier mecaniciens in dienst en anderhalve personeelskracht voor de administratie. “We zijn dringend op zoek naar twee bijkomende bandenmonteurs maar die blijken zeer moeilijk te vinden te zijn”, besluit Heidi Gaukema.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Turnhout
Turnhout

Zesde overname voor SwimmingMonkey

SwimmingMonkey uit Turnhout heeft een 6e overname van een Amerikaanse affiliate en display advertising website gerealiseerd. Het gaat om www.kempoo.com,… Lees meer