Nieuws Kempen Banenverlies bij ERIKS in Mol

Banenverlies bij ERIKS in Mol

Foto: Google Streetview

Banenverlies bij ERIKS in Mol

Bij ERIKS in Mol gaan het komende anderhalf jaar bijna 30 jobs verloren. Tijdens een bijzondere ondernemingsraad kondigde de topman van ERIKS Belux, Sytze Nijman, een nieuw plan aan dat een stopzetting van de logistieke activiteiten in Mol inhoudt. Ook in Hoboken zullen de logistieke activiteiten gereorganiseerd worden.

Op een bijzondere ondernemingsraad in Mol lichtte Sytze Nijman, managing director van ERIKS Belux de plannen toe. ERIKS wil in het Europese Supply Chain Integratie-project (ESCI) van de groep stappen. “Als de Raad van Bestuur van ERIKS België dit project goedkeurt, kan dit een kostenbesparing van 2 miljoen euro op jaarbasis opleveren. Hierin zien we een solide basis voor toekomstige groei”, zegt het bedrijf in een persbericht.

Hierdoor zullen in Mol 29 werknemers hun baan verliezen, door een gefaseerde stopzetting van de logistieke activiteiten. “De orderlijnen van Mol en Hoboken zouden grotendeels verplaatst worden naar twee van de meest efficiënte hubs in de ERIKS organisatie, die van Alkmaar in Nederland en Halle in Duitsland.”

Na de stopzetting van de logistieke activiteiten in Mol volgt daarna een geleidelijke afbouw van de logistieke activiteiten in Hoboken. Daar zou de migratie pas vanaf het vierde kwartaal 2022 starten. De impact op de tewerkstelling in Hoboken zal beperkt zijn.

Vandaag werken er bij ERIKS in Mol 199 mensen. ERIKS België heeft in totaal 607 werknemers. De Nederlandse groep verdeelt werktuigbouwkundige componenten en technische diensten voor industriële sectoren.

 

Reageer op dit bericht

Reacties

Chris V. 2021-05-26 11:35:25

Sedert de overname en de naamswijziging is er een hele processie geweest van managers en CEO's, met dit als bedroevende resultaat . Een schoolvoorbeeld van mismanagement door een lawine van (moedwillig ?) foute beslissingen ...

Sector
Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Turnhout
Turnhout

Zesde overname voor SwimmingMonkey

SwimmingMonkey uit Turnhout heeft een 6e overname van een Amerikaanse affiliate en display advertising website gerealiseerd. Het gaat om www.kempoo.com,… Lees meer