Gin Bar Zuid Op de flessen gin van Bar Zuid staat het logo van dit jaar. — © ram

Bar Zuid viert vijfde editie met eigen gin en een nieuw logo

Op echt zomerweer is het nog (even) wachten, maar Bar Zuid in Sint-Jozef Rijkevorsel heeft de poorten geopend. Het vertrouwde concept blijft grotendeels behouden, maar er zijn ook enkele nieuwigheden.

Bar Zuid vindt opnieuw een stekje in het bos naast het kanaal op de Zuiderdijk in Sint-Jozef Rijkevorsel. Er zijn vierhonderd zitplaatsen op het strandzand en in het nabijgelegen bos kunnen kinderen zich uitleven. Organisatoren Charlotte Swaegers en Toya Matthé kijken er voor de vijfde keer naar uit. “De vorige jaren was Bar Zuid zeven weken geopend” zegt Toya. “Deze keer maken we er tien weken van. Er kruipt veel tijd in alle voorbereidingen en zo kunnen we er langer van genieten. De catering is deze zomer trouwens volledig in handen van HautRu uit Hoogstraten.”

Nieuw logo

In samenwerking met Sterkstokers uit Sint-Lenaarts (Brecht) heeft Bar Zuid een eigen gin op de kaart staan. “Die hebben we zelf mee samengesteld”, zegt Toya Matthé. “Er zit limoengras, bergamot, chilipeper en salie in. De Bar Zuid gin is een limited edition die enkel bij ons te koop is.” Op de fles staat het logo van Bar Zuid, met daaronder Sunset beach. “We hebben elk jaar een nieuw logo en een aangepaste huisstijl”, legt Charlotte uit. “Die zijn ook te zien op de vlaggen en de gadgets. Het 5-jarig bestaan vieren we met een feestweekend eind juli. Enkele resident-dj’s van de voorbije jaren komen terug en er zijn ook liveconcerten.”