Nieuws Kempen Bart Timperman nieuwe hoofdredacteur van RTV

Bart Timperman nieuwe hoofdredacteur van RTV

Bart Timperman nieuwe hoofdredacteur van RTV

Bart Timperman (links) en Jan Peeters in de nieuwe RTV-studio.

Bart Timperman (links) en Jan Peeters in de nieuwe RTV-studio.

Herentalsenaar Bart Timperman (52) volgt na 21 jaar Jan Peeters op als hoofdredacteur van de regionale zender RTV. Peeters blijft algemeen directeur. Vanaf 1 maart profileert het vernieuwde RTV zich als een pure regionale nieuwszender.

RTV ziet er vanaf zondag helemaal anders uit. Er komen nieuwe decors, generieken, logo’s, wagens enz. Eerder werden ook al de nieuwsankers voorgesteld met als nieuwkomers Erika Van Tielen en Joris Brys. Niels Daniël, voorheen presentator van Sport op Zondag, wordt de vaste stadsredacteur voor Mechelen. Wat tot dusver bekendstond als het RTV-nieuws, wordt RTV Vandaag: een snelle afwisseling van korte en langere items, infografiek, duiding en studiogasten waar mogelijk. Daarnaast zal de zender op meer platvormen actief zijn zoals een nieuwe website en een actief Twitteraccount. Drie medewerkers van de huidige dag-TV vormen de online redactie, die samen met de hoofdredacteur instaan voor het beheer van de website, social media en de TV Plus actuabalk.

Mediageschiedenis
De nieuwe hoofdredacteur Bart Timperman verliet vorig jaar Gazet van Antwerpen om als zelfstandige communicatiedeskundige aan de slag te gaan. Enkele maanden geleden ging hij als consultant voor RTV werken. “Dat ik dit innovatieve project op de redactie nu ook als hoofdredacteur verder mag leiden, maakt me bijzonder blij. Ik ben ervan overtuigd dat we hier ondanks het moeilijke economische en mediaklimaat een stukje mediageschiedenis kunnen schrijven.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Turnhout
Turnhout

Zesde overname voor SwimmingMonkey

SwimmingMonkey uit Turnhout heeft een 6e overname van een Amerikaanse affiliate en display advertising website gerealiseerd. Het gaat om www.kempoo.com,… Lees meer