Nieuws Kempen Bato Bouwmarkt start met private label

Bato Bouwmarkt start met private label

Bato Bouwmarkt start met private label

Bato Bouwmarkt uit Arendonk is de voorbije jaren uitgegroeid tot een belangrijke leverancier van bouwmaterialen in de Kempen. Ze beleveren heel wat aannemers uit de regio en ook particulieren vinden steeds vaker de weg naar de winkel voor gereedschap en klein materiaal. Door die groei en grotere volumes is de tijd rijp om met een private label te starten.

 

“Toen we 15 jaar geleden met onze bouwmarkt startten, begonnen we van nul. We zochten en vonden leveranciers en partners, en timmerden aan ons bedrijf”, vertelt zaakvoerder Tom Bax. “Wij vonden het toen, en vandaag nog altijd, belangrijk om onafhankelijk te blijven. Alleen zo kunnen we ons aanbod volledig afstemmen op de vraag van onze klanten. Het is toch een bewuste keuze om autonoom te werken, in tegenstelling tot collega-bouwmarkten. Zij zijn vaak lid van een centrale aankoopgroep, waardoor ze dan wel toegang hebben tot zo’n private labels. ”

Tom Bax en Sandra gingen recent rond de tafel zitten met hun leverancier Tielen uit Dessel, die het zand en de cement levert bij Bato. Intussen worden enkele producten op de Desselse site van Tielen afgevuld in de zakken met logo van Bato.

“We zijn de laatste jaren enorm bezig met de manier waarop we als bouwbedrijf naar buiten komen”, aldus Tom. “Het realiseren van onze eigen verpakking is dan ook een belangrijke stap in het verder professionaliseren van onze werking.”

Het aanbod van Bato Bouwmarkt groeit nog enkele dag. Intussen zijn er 6 mensen in dienst, en zijn er 3 à 4 vrachtwagens – in onderaanneming – op de baan om de bouwmaterialen naar de werven van klanten te brengen.

Reageer op dit bericht

Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Onderneming
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.