WOUT EN DANNY Zaakvoerders Wout Maton en Danny Keller. Foto: AF

B&B Art of Dreams viert 10-jarig jubileum

LAAKDAL - B&B Art of Dreams vierde het voorbije weekend haar tiende verjaardag. Ter gelegenheid van dat tinnen jubileum lanceerden zaakvoerders Danny Keller en Wout Maton hun eigen gin ‘Art 4 you’.

Op 3 maart 2013 opende B&B Art of Dreams de deuren. Die tiende verjaardag is voor zaakvoerders Danny en Wout het uitgelezen moment om even terug te blikken op het voorbije decennium. “Onze bed and breakfast is exact tien jaar open en die tijd is werkelijk voorbijgevlogen”, mijmeren Wout en Danny. “Het is alweer vijftien jaar geleden dat we Boechout achter ons lieten voor dit majestueuze pand op de Markt van Groot-Vorst. Nu is het een statig herenhuis maar vijftien jaar geleden was het een bouwvallig pand. De renovatie nam vijf jaar in beslag, maar het resultaat mocht gezien worden.”

Heel concept geworden

“Na die zware renovatieperiode konden we op 3 maart 2013 de deuren openen van B&B Art of Dreams”, aldus nog Danny en Wout. “We startten eerder kleinschalig, want onze bed and breakfast telde toen vier kamers. In die tien jaar is Art of Dreams een heel concept geworden. Naast de vier kamers voor twee personen hebben we nu ook twee familiekamers en een wellness. Een verdere uitbreiding is niet aan de orde. We werken zonder personeel en met een standaardbezetting van zestien personen zitten we aan ons maximum.”

Fulltime job

Het runnen van de B&B is voor de twee zaakvoerder een fulltime job. “We doen alles zelf, van brood bakken tot koken voor de gasten. In de zomermaanden is onze tuin bovendien de locatie van La Terrazza en we hebben ook nog steeds een ontbijtservice. Ons VORSTelijk ontbijt leveren we aan huis in Laakdal of het kan afgehaald worden door mensen van buiten de gemeente.”

De renovatie van het statige herenhuis nam vijf jaar in beslag. Foto: Art of Dreams

Na de gedwongen sluiting ten tijde van de pandemie vonden de gasten snel terug de weg naar Art of Dreams. “We merken wel een verschil in de bezetting. Het toerisme in eigen land schoot de lucht in, waardoor we in het weekend vaak kamers tekort hebben. Anderzijds merken we toch nog de gevolgen van corona, meer bepaald voor de reservaties vanuit de zakenwereld. Bedrijven hebben het thuiswerken ontdekt en dat voelen we. Voor de zakenwereld bieden we toch nog steeds langverblijven aan.”

Art 4 you

Aan uitbreiden denken Wout en Danny niet meer, maar naar aanleiding van het tienjarig bestaan van Art of Dreams lanceerden de Laakdalse ondernemers wel een huisgin. “Art 4 you is verkrijgbaar in twee smaken: een fruitige voor de dames en een pittige voor de heren, of andersom natuurlijk. Gin is niet alleen een rage, maar ook een heel toegankelijke drank, een perfecte aperitief. Daarom is onze eigen gin dé perfecte manier om het jubileum van Art of Dreams te vieren.”

Info: http://www.artofdreams.be