Fietsen Wildiers Olen Ontwerp vooraanzicht na de rebranding (gepland najaar 2024). Foto: Fietsen Wildiers

BB Wheels uit Olen sluit aan bij de Fietsen Wildiers-groep

De Olense fietsspecialist BB Wheels kondigt vandaag aan dat het vanaf heden gaat samenwerken met Fietsen Wildiers, de grootste familiale fietsretailer van Vlaanderen. Hierdoor komt de teller van Wildiers op negen (e)-bike centers in de Kempen en 20 in Vlaanderen. De familie Braspenning blijft ook na de overname aan boord binnen de Wildiers groep. De familie verhuist naar Spanje, waar het de buitenlandse fietsservice van de Wildiers groep zal opvolgen in Calpe.

De overgangsfase start eind maart. Vanaf dan zal BB Wheels beginnen opereren onder de vlag van de Wildiers groep. In het najaar volgt dan een volledige rebranding en wordt het filiaal in Olen aangekleed in de gekende look & feel van de bestaande Wildiers (e-)bike centers. Klanten kunnen wel nog steeds een beroep doen op de expertise van BB Wheels-eigenaar Bert Braspenning. Hij blijft nog tot eind augustus aan boord als filiaalhouder in Olen en zal zo zorgen voor een vlotte integratie en transitie.

Van het Kempense Olen naar het Spaanse Calpe

BB Wheels-eigenaar Bert Braspenning en zijn vrouw Inge speelden al een lange tijd met het idee om naar Spanje te verhuizen en daar een B&B te starten. De in Olen gevestigde fietswinkel was daarom al een tijdje op zoek naar een nieuwe overnemer. BB Wheels vond in Fietsen Wildiers de ideale partner. Niet alleen is het bedrijf één van de grootste spelers op de markt, het is ook actief in Spanje waar het een participatie heeft in Service Course, het servicecenter van de Belgische aanbieder van fietsvakanties Baguet Bicycle Center. Tijdens verkennende gesprekken bleek dat dit een zeer goede match was en werd er al snel tot een overnameakkoord gekomen.

BB Wheels eigenaar Bert Braspenning (links) en CEO van Fietsen Wildiers, Kris Voet (rechts). Foto: Fietsen Wildiers

Concreet blijft de familie Braspenning nog tot het eind evan de zomer aan boord om een vlotte integratie binnen Wildiers te verzekeren. Daarna trekken zij naar Spanje waar ze het servicelevel van Wildiers in Calpe naar een hoger niveau zullen tillen. “Als familiaal fietsbedrijf is ons antwoord steeds geweest om de krachten te gaan bundelen met andere, gelijkgestemde lokale fietsondernemers. Met Bert & Inge was er meteen een goede klik, we hebben dan ook niet lang getwijfeld om hem een voorstel tot samenwerking te doen” zegt Kris Voet, CEO van Fietsen Wildiers, over de overname.

Uitbreiding van het Kempense servicegebied

De aansluiting van BB Wheels is voor Wildiers  een belangrijke stap in de verdere uitbreiding van het servicegebied in de Kempen, een regio die al lang op de radar staat van de fietsketen.  Wildiers opende in 2019 haar eerste Kempense vestiging in Geel. Vandaag staat de teller op 9 vestigingen in de Kempen en 20 vestiging in Vlaanderen.