Nieuws Kempen BBQ-team uit Mol wint internationale wedstrijd in Rome

BBQ-team uit Mol wint internationale wedstrijd in Rome

BBQ-team uit Mol wint internationale wedstrijd in Rome

MOL/OLEN – BBQ+ Vealgood team uit Mol heeft de prestigieuze barbecuewedstrijd Caput Mundi in Rome gewonnen. Olense vleesfabrikant Vanlommel sponsort het team.

Teams uit 5 verschillende landen streden om de hoofdprijs. In het oude stedelijke slachthuis moesten de teams 6 verschillende gerechten presenteren aan een professionele jury. Het Belgische BBQ+ team werd uitgeroepen tot overall winnaar en geëerd met een lauwerkrans.

Één van de onderdelen van de wedstrijd was de Mysterie Box, een doos met ingrediënten die vooraf niet bekend zijn. “Het is alom bekend dat Romeinen groot liefhebbers van kalfsvlees zijn, daarom had de organisatie in Rome ook besloten de box te vullen met dit culinaire vlees”, zegt deelnemer Mano Zaal.

Gelukkig voor het Belgische team, want dat is nu net de sterkte van het BBQ-team uit Mol. Het team wordt gesponsord door vleesfabrikant Vanlommel, die kalfsvlees produceert voor de internationale markt. BBQ+ wist op dit onderdeel de tweede plaats te pakken, net achter een Italiaans team.

BBQ+ Vealgood uit Mol is 6-voudig Belgisch Kampioen en Europees kampioen BBQ-en.

Reageer op dit bericht

Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Onderneming
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.