Acs_Afbeelding

Bedankt ondernemers en werknemers!

Ac|s Accountants wil iedereen die de economie in ons land mee trekt oprecht danken. Aan alle ondernemers en werknemers, om elke dag het beste van jezelf te geven.

In elke inleiding tot economie wordt onderwezen dat bedrijven een belangrijke rol spelen binnen het economisch systeem van een land. Heel de welvaart wordt gefinancierd door bedrijven en arbeid. De afgelopen twee maanden zijn historisch en onderbouwen duidelijk deze stelling.

De Coronacrisis legde ons land helemaal plat : gezinnen in quarantaine, 1,3 miljoen technische werklozen, verplichte sluiting van bedrijven, een algemeen werkverbod in de meeste sectoren,… Zeker wel doordacht en verantwoord op medisch vlak, maar de impact op het begrotingstekort is echter hallucinant. Op 2 maanden inactiviteit steeg die met meer dan 30 miljard euro.

Het mag dus duidelijk zijn dat wanneer bedrijven stil liggen, onze welvaartsstaat niet overeind kan blijven. Zowel bedrijven als werknemers dragen namelijk sterk bij tot onze sociale welvaart. Kritische blikken zullen er altijd zijn, maar meer dan ooit is appreciatie op zijn plaats.

“Daarom een bijzondere dank aan alle bedrijven die herstarten en aan alle werknemers die dit dagdagelijks mee ondersteunen!”, klinkt het bij Ac|s.We hopen dat dit inzicht voor iedereen duidelijk wordt. Bedrijven zijn hier niet alleen om winst te maken. Integendeel, ze vervullen vooral een fundamentele rol in België. Ze creëren jobs en dragen rechtstreeks bij tot onze sociale welvaart.”

Onze economie zal nu meer en meer herleven. Ac|s wenst daarbij alle ondernemers succes toe, en hoopt op een vlotte doorstart. Eentje waarbij de tweede helft van 2020 nog wel potentie heeft om het verlies van de afgelopen maanden deels te compenseren.