Nieuws Kempen Bedenker Paschka is overleden

Bedenker Paschka is overleden

Foto: Facebook

Bedenker Paschka is overleden

Vic Van den Putte is overleden. Hij was de uitvinder van de bekende smeerpasta van verse kaas en chocolade, die in Olen bij KaDé gemaakt wordt. 50 jaar geleden begon het succesverhaal van Paschka, in de kaaswinkel in Antwerpen die Vic uitbaatte. In Antwerpen was hij vooral bekend als (voormalig) cafébaas op het Eilandje.

 

Vandaag staat de Paschka-fabriek in Olen langs de E313, en draait het bedrijf een jaaromzet van 4 miljoen euro. Zaakvoerders Sabine De Laet en Dirk De Decker kwamen met Vic in contact, toen hij in de weekendbijlage van Gazet van Antwerpen las dat de ontstaansgeschiedenis van Paschka hen niet geheel duidelijk was.

“Een tante van mijn vrouw werkte toen in Rusland op de ambassade”, vertelde Vic later in de Gazet van Antwerpen. “Zij was het die Paschka meebracht en het aan mij liet proeven. De combinatie van verse kaas en chocolade was hier totaal onbekend. De Russische Paschka had al de bekende buche-vorm, maar smaakte heel anders. Hij was heel korrelig. Ik heb het recept verfijnd, aangepast met andere producten en veel smeuïger gemaakt. Ik nam een patent op de fabricatie en het model en dan is de bal aan het rollen geraakt.”

Paschka werd een groot succes. Maar de winkel in de Antwerpse Kerkstraat werd te klein, en toen kwam Vic terug naar zijn geboortestreek in Lichtaart. “Ik kocht er zevenduizend vierkante meter grond, volledig onderkelderd om Paschka te fabriceren. Ik baatte er toen ook mijn hotel-restaurant Keravic uit. Dat betekent trouwens ‘Huis van Vic’ in het Oud-Keltisch.”

Vic baatte ook 22 jaar café ‘t Keravikske aan het MAS uit. Maar daar stopte hij in 2016 mee.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Poppel, Turnhout
Poppel

Opening Fintro Turnhout aan ring

Kempen Advies Verzekeringsmakelaars en het Fintrokantoor, die als geheel geleid worden door Luc Walschots, hebben een nieuw kantoor geopend in… Lees meer