Nieuws Kempen Bedrijfsbezoek bij Wienerberger Beerse spreekt tot de verbeelding

Bedrijfsbezoek bij Wienerberger Beerse spreekt tot de verbeelding

Bedrijfsbezoek bij Wienerberger Beerse spreekt tot de verbeelding

BEERSE – Ondernemend Beerse heeft een bedrijfsbezoek georganiseerd bij bouwmaterialenbedrijf Wienerberger. De 110 plaatsen waren in een mum van tijd bezet, dus het mag duidelijk zijn dat de gevelsteenfabriek van Wienerberger spreekt tot de verbeelding.

Wienerberger viert dit jaar zijn 200ste verjaardag. Het bedrijf groeide snel uit tot één van de grootste baksteenproducenten ter wereld. Met 11 productievestigingen en meer dan 1.100 medewerkers in België heeft Wienerberger zijn wortels diep in de Kempische rode klei gezet.

Toen Ondernemend Beerse kwam met de vraag voor een rondleiding, was Wim Ariens, Plant Manager van Wienerberger Beerse, meteen enthousiast om de groep ondernemers te ontvangen. “Het is een organisatie die bedrijven in de regio verbindt, dus uiteraard is Wienerberger vereerd om hen een rondleiding te geven”, zegt Wim. “De populariteit hadden we niet meteen verwacht. Voor we het wisten waren er 110 deelnemers ingeschreven! Zo zie je maar: het productieproces in onze fabriek is écht wel indrukwekkend om te zien.”

Voka Open bedrijvendag

Wienerberger Beerse heeft ook de rest van de week een volle agenda. Op 4 oktober is er een personeelsfeest ter ere van de 200ste verjaardag: “Op dit moment werken er 150 medewerkers in Beerse. Zonder hen was het bedrijf nooit hetzelfde geweest, dus dat mag gevierd worden”, lacht Wim.

Ook het grote publiek is welkom in de gevelsteenfabriek van Wienerberger. Op zondag 6 oktober opent het bedrijf zijn deuren voor de Voka Open Bedrijvendag 2019. Dan kan je ontdekken hoe het productieproces gaat: van de natuurlijke grondstoffen tot het vormgeven, bakken en verpakken van de afgewerkte gevelstenen.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming

Gerelateerde berichten

Beerse
Beerse

DCA Technics breidt uit

DCA uit Beerse breidt haar afdeling DCA Technics uit met een subafdeling elektriciteitswerken. Hiermee ontwikkelt het bouwbedrijf deze gespecialiseerde afdeling… Lees meer

Sector
Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.