Nieuws Kempen Bedrijfsbossen in Merksplas en Ravels gepland

Bedrijfsbossen in Merksplas en Ravels gepland

Bedrijfsbossen in Merksplas en Ravels gepland

MERKSPLAS, RAVELS – Natuurpunt en Forest FW hebben de campagne Grootste Bos van Vlaanderen gelanceerd. In de Kempen plannen ze de aanplanting van bossen in Merksplas en Ravels. In heel Vlaanderen wordt in november 50 hectare bedrijfsbos aangeplant.

“Dit is de grootste bosactie ooit in Vlaanderen”, zegt Dajo Hermans van Forest Fwd. De private partner werkt daarvoor samen met Natuurpunt, dat tegen eind 2024 700 hectare nieuw bos wil realiseren.

Bedrijven krijgen de kans om partner van het Grootste Bos van Vlaanderen te worden. “Er zijn al heel wat gesprekken bij verschillende bedrijven lopende. Partners krijgen een eigen stuk bos op één of meer locaties in Vlaanderen, zodat ze de buitenwereld kunnen tonen hoe ze zelf het goede voorbeeld geven op het vlak van duurzaamheid.”

 

Reageer op dit bericht

Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Onderneming
Personen

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.