Nieuws Kempen Bedrijventerrein op site vroeger slachthuis

Bedrijventerrein op site vroeger slachthuis

Bedrijventerrein op site vroeger slachthuis

bedrijvensite voortkapelDe gemeente Westerlo heeft een bouwvergunning afgeleverd voor de bouw van KMO-units op de terreinen van het vroegere slachthuis Appels in deelgemeente Voortkapel. De huidige gebouwen staan al jarenlang leeg nadat het slachthuis in 2012 failliet ging. Op de vernieuwde site is plaats voor 21 units verspreid over drie gebouwen.

“De bedoeling is dat we daar zelfstandigen en ondernemers krijgen die momenteel te klein zijn gehuisvest en op zoek zijn naar een groter pand”, vertelt schepen van Lokale Economie Filip Verrezen. “Ze kunnen er ook een showroom inrichten. Het is nadrukkelijk niet de bedoeling om er kantoren in te richten of grote handelszaken te verwelkomen want dat komt de buurt niet ten goede.” “Ik denk bijvoorbeeld aan een keukenbouwer die er een mooie zichtlocatie langs de Olenseweg heeft of een trappenmakerij met een beperkte showroom”, vult schepen van Ruimtelijke Ordening Iris De Wever aan.

Goede ontsluiting
In het verleden was er vanuit de buurt tamelijk wat protest tegen het slachthuis wegens geurhinder en het op en af rijden van vrachtwagens, ook ’s nachts. De gemeente belooft nu dat de hinder beperkt zal blijven. Er volgt later een infoavond voor de buurt. Op de site komt ook een parking voor meer dan honderd auto’s en ze wordt ontsloten door twee invalswegen. Die zullen ervoor zorgen dat het bestemmingsverkeer niet langs de woonzone moet. De gemeente hoopt verder dat ze met het project de hand reikt naar heel wat zelfstandigen uit de gemeente die op zoek zijn naar een nieuwe huisvesting.

 

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Turnhout
Turnhout

Zesde overname voor SwimmingMonkey

SwimmingMonkey uit Turnhout heeft een 6e overname van een Amerikaanse affiliate en display advertising website gerealiseerd. Het gaat om www.kempoo.com,… Lees meer