Nieuws Kempen Bekende taverne Hof van Overwijs in Westerlo failliet

Bekende taverne Hof van Overwijs in Westerlo failliet

Bekende taverne Hof van Overwijs in Westerlo failliet

hof van overwijsDe handelsrechtbank in Turnhout heeft vandaag de bekende horecazaak Hof Van Overwijs aan de Boerenkrijglaan in Westerlo failliet verklaard. Vorig jaar brandde de aanpalende discotheek Orlando af en dat betekent nu ook de doodsteek voor de taverne. “De ruïne staat er nog altijd en daarom maken nieuwe klanten rechtsomkeer”, zegt uitbater Patrick Halkett.

Na de brand bij Orlando midden juni vorig jaar ging de taverne twee weken later opnieuw open. De brandweer kon dit deel van het pand grotendeels vrijwaren, maar er was rook- en waterschade. Een jaar later is het afgebrande gedeelte nog altijd niet afgebroken en dat houdt de klanten weg bij Hof van Overwijs. Halckett: “De bestaande klanten zijn grotendeels gebleven, maar wanneer nieuwe klanten de parking opdraaien, keren ze terug omdat ze zeggen: wat is dat voor een puinhoop. Weet je trouwens dat ik een deel van mijn terras niet meer kan gebruiken omdat mijn klanten misschien een dakpan op hun hoofd kunnen krijgen?” Naar eigen zeggen halveerde zijn omzet na de brand. De uitbaters is ook verwikkeld in rechtszaken met de familie Van Elsen, die eigenaar is van Orlando en verhuurder van Hof van Overwijs.

Droom mislukt
Patrick Halckett nam de zaak in 2008 over nadat hij al zijn hele leven in de horeca had gewerkt. “Een eigen zaak was mijn grote droom”, vertelt hij. Zoveel jaren later weet hij beter. “Ik heb altijd op een correcte manier gewerkt. Mijn conclusie? In de horeca is niets meer te verdienen. Ik ga me morgen inschrijven bij de VDAB en gewoon terug werken. Mijn droom is mislukt”, aldus de 54-jarige ex-horecabaas.

Er was nog één medewerker in dienst. De rechtbank stelde Paul Van Rompaey aan als curator.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Arendonk, Brasschaat
Arendonk

Nieuw woonerf in hartje Arendonk

Op de site van een voormalig schoolterrein in het centrum van Arendonk gaat Ultrium Development, met hoofdzetel in Brasschaat, aan… Lees meer

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Turnhout
Turnhout

Zesde overname voor SwimmingMonkey

SwimmingMonkey uit Turnhout heeft een 6e overname van een Amerikaanse affiliate en display advertising website gerealiseerd. Het gaat om www.kempoo.com,… Lees meer