belcotec

Belcotec neemt het Limburgse Elektriciteitswerken Gielen over

Het Geelse Belcotec neemt Elektriciteitswerken Gielen uit Lommel over. Met deze overname groeit de Belcotec Group uit tot een multi-technieken partner met 160 gedreven werknemers en een omzet van meer dan 55 miljoen euro.

Door de overname van Elektriciteitswerken Gielen uit Lommel versterkt Belcotec zijn ambitie om verder uit te groeien tot een multi-technieken bedrijf in de bouwsector en dan meer specifiek in de gebouwtechnieken. “De ervaring en trackrecord van Gielen doet ons een grote stap vooruit zetten in onze ontwikkeling tot multi-technieken bedrijf”, zegt Jan Vangeel, CEO Belcotec Group. Met deze overname breidt Belcotec zijn kennis op het vlak van elektrische installaties sterk uit.

Elektriciteitswerken Gielen groeide na 35 jaar uit tot een middelgrote onderneming in elektriciteitswerken. Met een team van 40 medewerkers richt Gielen zich vooral op overheidsopdrachten waarbij scholen, woonzorg-, administratieve centra en andere openbare gebouwen tot hun gerealiseerde projecten behoren.

Belcotec is een klasse 8 HVAC bedrijf dat de laatste 2 jaar zijn eerste stappen zette in de elektriciteitsmarkt. Het richtte hiervoor Belcotec Technics op en dit met de ambitie om als Belcotec Groep uit te groeien tot een multi-technieken bedrijf. Belcotec richt zich vooral op de private markt met kantoren, hotels en grote residentiële projecten maar realiseert eveneens projecten in de openbare markt waaronder scholen en woonzorgcentra.

Belcotec en Gielen vullen elkaar perfect aan en zijn volledig complementair en dit zowel naar markt als naar diensten toe. “De cultuur en het familiale karakter van de Belcotec Group past helemaal bij Elektriciteitswerken Gielen” aldus Tijl Schroeyens, gedelegeerd bestuurder Gielen.