Nieuws Kempen Beleef La Belle et Le Box

Beleef La Belle et Le Box

Beleef La Belle et Le Box

GEEL – Heel wat horecazaken hebben door COVID-19 al de omschakeling gemaakt naar take away. Ook Chef Peter Vangenechten volgt dit pad, maar dan op het niveau van zijn sterrenrestaurant La Belle.

“Tijdens de eerste lockdown in het voorjaar heb ik al eens geëxperimenteerd met een afhaalconcept. Dat mocht rekenen op heel wat belangstelling, met meer dan 300 bestellingen op 1 weekend”, vertelt chef Peter Vangenechten. “We kozen voor kwaliteitsvolle, maar eenvoudige gerechten om thuis klaar te maken. Nu leggen we de lat hoger.”

Webshop en aangepaste box

Samen met aroma communicatie in Geel ontwikkelde La Belle een webshop en verpakkingsdoos. Bezoekers kunnen in de online shop kiezen uit volledig samengestelde menu’s, maar evengoed hun winkelkarretje vullen met gerechten à la carte. “Onze menu’s zijn onze paradepaardjes. Elk menu bestaat uit een hapje, een voorgerecht, een hoofdgerecht, een nagerecht en een zoetje voor bij de koffie”, vult de sterrenchef aan. ‘Zo’n menu kreeg de naam Le Box. We hebben een standaarduitvoering, een Le Box Deluxe  en een Le Box Premium. Ik heb ook een vegetarisch menu uitgewerkt en voor de liefhebbers een schotel fruit de mer.”

La Belle is ook de wijnen niet vergeten voor bij de keuzegerechten. “Ook daar willen we de La Belle-beleving zoveel mogelijk tot in de huiskamer brengen. Per menu stellen we optioneel aangepaste wijnen voor. En wie helemaal tot het uiterste wil gaan kan zelfs de porseleinen borden en champagneglazen online kopen.”

Feestdagen

Het aanbod zal per seizoen wijzigen, net zoals in het restaurant. En ook aan de feestdagen is al gedacht. “Deze webshop is niet tijdelijk. Regelmatig zullen we de gerechten en menu’s aanpassen, omdat we ook hier met het seizoenaanbod willen werken. We hopen met het restaurant weer open te zijn in de eindejaarsperiode. Toch denken we dat dit jaar meer mensen de feestdagen thuis zullen doorbrengen. Hiervoor heb ik een feestmenu samengesteld dat uitsluitend af te halen is op 24, 25 en 31 december. Iedereen krijgt bij zijn bestelling een bereidingsfiche mee om thuis te schitteren als een echte chef. Uiteraard kan je ook een cadeaubox kiezen die je zelf samenstelt met een fles wijn of onze eigen Moorland gin. Perfecte cadeaus voor onder een kerstboom of eender welke gelegenheid.”

Bestellen en betalen gebeurt online. Afhalen doe je op vrijdag, zaterdag of zondag in restaurant La Belle. Het culinair genieten doe je best offline.

www.la-belle.be/nl/shop

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.