Nieuws Kempen Belgabroed genomineerd voor Award Excellente Onderneming

Belgabroed genomineerd voor Award Excellente Onderneming

Belgabroed genomineerd voor Award Excellente Onderneming

EO_BelgabroedOp donderdag 26 september reikt Voka – Kamer van Koophandel Kempen samen met de provincie Antwerpen de zesde Award Excellente Onderneming voor het arrondissement Turnhout uit. De drie genomineerden worden de komende dagen voorgesteld. Het gaat om drie uitzonderlijke Kempense groeibedrijven. “Deze bedrijven worden geselecteerd op basis van hun groei in omzet, personeel en toegevoegde waarde tijdens de voorbije drie jaren”, zegt Jan Hendrickx, directeur Voka Kempen. “Cijfers die vertalen dat het hier om creatieve bedrijven gaat, bedrijven ook met een visie op de toekomst.”

De eerste genomineerde dit jaar is Belgabroed uit Merksplas. Dit op en top familiebedrijf kweekt braadkippen. “Wekelijks zijn we goed voor een productie van anderhalf miljoen vleeskuikens”, zegt Carl Destrooper. “Kuikens die op zes weken tijd uitgroeien tot slachtrijpe kippen.”

Belgabroed beschikt over een eigen ingenieus kweekprogramma, al de eieren komen van hennen en hanen die in vermeerderingsbedrijven in scharrelstallen zitten. “Zowel onze kweekdieren als onze braadkippen worden uitstekend verzorgd”, vertelt Destrooper. “De honger naar kwaliteits- en welzijnsverbetering in ons bedrijf is bijzonder groot. Het fokmateriaal is voor iedereen hetzelfde. Het verschil wordt vooral gemaakt door de focus op hygiëne en kwaliteit, omdat die de gezondheid van de eendagskuikens sterk beïnvloeden. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de kwaliteit van het drinkwater of het managen van de ventilatie. Er wordt hier goed gezorgd voor de eieren en de kippen.”

Via dochteronderneming Incubel worden nog eens anderhalf miljoen broedeieren in een groot deel van de wereld verspreid. “We voeren broedeieren uit naar het Midden-Oosten, Noord- en Midden-Afrika en Rusland”, aldus Carl Destrooper.

Voka Kempen combineert de uitreiking van de Award Excellente Onderneming op 26 september met de jaarlijkse ledenontmoeting en de viering van de jarige bedrijven. Voor en na de awarduitreiking kunnen de aanwezigen een bezoek brengen aan een informele netwerkbeurs waarop de nieuwe leden van Voka Kempen zich voorstellen.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.