Nieuws Kempen Belgoprocess schenkt 3.500 euro aan V.Z.W. Mekanders woonhuis ‘De Hei’

Belgoprocess schenkt 3.500 euro aan V.Z.W. Mekanders woonhuis ‘De Hei’

Belgoprocess schenkt 3.500 euro aan V.Z.W. Mekanders woonhuis ‘De Hei’

DESSEL – Volgens traditie schenkt Belgoprocess een bedrag aan een lokaal sociaal project. Ditmaal werd gekozen om v.z.w. Mekanders, De Hei in Dessel te steunen. De Hei is een woonhuis voor mensen met een mentale en/of fysieke beperking. Het is een gewoon huis in een gewone straat waar twaalf mensen buitengewoon worden opgevangen.

Met begeleiding zijn alledaagse zaken opnieuw mogelijk. Boodschappen doen, koken, poetsen, werken in het dagcentrum of tuinieren en ’s avonds aangenaam ontspannen na een gevulde dag. Het wordt allemaal mogelijk in het warme woonhuis De Hei.
De schenking wordt gebruikt voor de aanschaf van een OmiVista. Dat is een ‘tovertafel’ die mooie, leerrijke, uitnodigende, bewegende en muzikale projecties toont op de tafel of de vloer. Het toestel signaleert de kleinste bewegingen en reageert daarop en verleidt mensen om in beweging te komen en samen plezier te beleven. De helft van het bedrag dat geschonken wordt, is afkomstig van het personeel en Belgoprocess verdubbelde dit bedrag. Het bedrag wordt overhandigd aan dhr. Rigo Van Craenendonck, coördinator.

Belgoprocess is een Belgisch bedrijf dat instaat voor de verwerking, de conditionering en de tussentijdse opslag van radioactieve afvalstoffen. Daarnaast focust Belgoprocess op de ontmanteling en de sanering van stilgelegde nucleaire installaties en de decontaminatie van materialen. Belgoprocess voert deze activiteiten uit op de site van de voormalige opwerkingsfabriek Eurochemic in Dessel (site 1) en in Mol (site 2).

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Poppel, Turnhout
Poppel

Opening Fintro Turnhout aan ring

Kempen Advies Verzekeringsmakelaars en het Fintrokantoor, die als geheel geleid worden door Luc Walschots, hebben een nieuw kantoor geopend in… Lees meer